Policija u fabrici Zastava oružje

Pripadnici policije Srbije od jutros su u fabrici "Zastava oružje" u Kragujevcu, a niko od nadležnih nije želeo Tanjugu da kaže zbog čega je policija tu. 

Srbija 22.12.2014 | 11:00
Policija u fabrici Zastava oružje

Zaposleni su Tanjugu rekli da su jutros oko šest sati zatekli pripadnike policije na nekoliko ulaza u fabrički krug, kao i ispred Upravne zgrade, a incidenata nije bilo. 

Direktor Rade Gromović, koga je u subotu Nadležni odbor razrešio, u telefonskoj izjavi Tanjugu rekao je da ne zna zbog čega je policija u fabrici i dodao da je izbor novog rukovodstva obavljen po zakonskoj proceduri. 

U Samostalnom sindikatu pretpostavljaju da je razlog ulaska policije postavljenje novoizabranog rukovodstva, a u sindikatu "Nezavisnost" pretpostavljaju da je policija tu zbog mogućih aktivnosti Samostalnog sindikata. 

"Jutros smo zatekli veliki broj pripadnika policije u fabrici iz nama nepoznatih razloga", rekao je predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić Tanjugu i dodao da u tom sindikatu mogu samo da pretpostavljaju da je razlog postavljenje novog direktora, čijem se izboru protive. 

Ilić je naveo da Samostalni sindikat smatra da u ovom trenutku fabrici oružja nije potrebna promena rukovodstva jer bi, kako kaže, mogla da destabilizuje fabriku.

Procedura izbora rukovodstva nije u skladu sa Uredbom vlade o izboru direktora u javnim preduzećima, kojom se definiše da je potrebna stručnost, radno iskustvo i poznavanje stranog jezika, što u slučaju fabrike oružja, kako kažu, nije uzeto u obzir.

S druge strane, u sindikatu "Nezavisnost" podržavaju izbor novog rukovodstva, a ne znaju zašto je policija u fabrici. 

"Da li su ovde preventivno, ili zbog mogućih aktivnosti Samostalnog sindikata, nemamo saznanja", rekao je Tanjugu predsednik sindikata "Nezavisnost" Zoran Janković. 

On je rekao da je novi direktor izabran na javnom konkursu, verovatno kao najkvalitetniji kandidat, kao i da sindikat "Nezavisnost" podržava odluku Nadzornog odbora. 

Nadzorni odbor je u subotu 20. decembra za direktorka fabrike imenovao penzionisanog oficira Vojske Srbije Milojka Brzakovića. 

Na toj sednici, funkcije su razrešeni generalni direktor fabrike Rade Gromović, kao i izvršni direktor Zoran Vučković.

Komentari / 0

Ostavite komentar