Stranke nestale sa scene poslije izbora

Većina manjih stranaka, koje su u predizbornoj kampanji za opšte izbore bile veoma aktivne, potpuno su nestale sa političke scene nakon što je spuštena izborna zavjesa.

Republika Srpska 22.12.2014 | 17:53
Stranke nestale sa scene poslije izbora

Njihovi kandidati nisu uspjeli da ostvare značajnije rezultate, niti su se stranke domogle parlamenata.

Za razliku od svakodnevnih aktivnosti na terenu i saopštenja za javnost, nakon izbornog neuspjeha potpuno su se povukle sa scene prepuštajući sav politički i medijski prostor velikim strankama.

U strankama, međutim, kažu da, uprkos tankim rezultatima, nisu odustali od svojih ideja i da aktivno rade na širenju stranačke infrastrukture.

Rezultate rada iza scene dio pomenutih stranaka očekuje na prvim lokalnim izborima za načelnika i odbornike u novoosnovanoj opštini Stanari zakazanim za 1. februar iduće godine.

Drugi će novu šansu čekati na redovnim lokalnim izborima 2016. godine.

Među partijama koje su imale aktivnu predizbornu kampanju, a kojima se potom izgubio trag u javnosti, su prošle godine formirana Stranka pravedne političke (SPP) i Partija ekonomske i socijalne pravde (PESP), koju je takođe lani osnovao bivši potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki, te Komunistička partija i Prva stranka.

Svoje mjesto na političkoj pozornici tražili su i predstavnici Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca, Srpske alternative, Saveza za novu politiku i Srpske napredne stranke - izvorna, koji su se pred početak kampanje udružili u koaliciju Borci za novu politiku.

Iako udruženi, u trci za Parlament Republike Srpske osvojili su tek 3.385 glasova, što nije bilo dovoljno ni za jedan mandat. ...

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Darko Stojanovic

22.12.2014 08:00

Dzepne partije vladajuceg rezima. Formiraju se privremeno i skinu dio glasova. A u kampanji sve do jedne kritikuju opoziciju! Koje li slucajnosti!Ali neka tako to treba da bude pa neka glasaci barem pokusaju da zapamte likove i imena partija kojima su davali svoje glasove.

ODGOVORITE
Name

Stranka pravedne politike

22.12.2014 09:25

A ko kaže da smo nestali? Radimo punim tempom, možda bi nekima odgovaralo da smo nestali???

ODGOVORITE
Name

Enter the Matrix.

22.12.2014 09:43

Stranka Pravedne Politike ili SPP, nije nestala, stranka je pokradena mnogo, a na sledecim izborima ce da pohara mnoge. SPP. radi i dalje i u buducnosti ce da bude sve jaca i jaca.

ODGOVORITE
Name

Kakva stranka pravedne politike

22.12.2014 10:32

Poruka ovim blogerima je da je bilo neozbiljno da se Dragomir Jovicic kandiduje za predsjednika Republike Srpske kada je znao da ne moze postati predsjednik

ODGOVORITE
Name

FBZ

22.12.2014 11:01

SPP je satelitska partija Milorada Dodika koja je imala zadatak da pokrade i odvuče glasove Ognjenu Tadiću, kandidatu za predsjednika RS i prof. dr Mladenu Ivaniću za srpskog člana Predsjedništva BiH.

ODGOVORITE
Name

GRAD

22.12.2014 12:28

SPP JE DOBIO KRATKOROCNU POZAJMICU OD PREDSJEDNIKA I IZLAPRDO STA JE TREBAO I OK SADA SE JOVICICU POKLOPI USIMA PO GLAVI KUPLJEN SI KAO I OSTALI PAPCI SAMO STO SI TI PAPAK U NAJAVI BIO TO SVI ZNAMO AL NEKA SI NAM ZIV I ZDRAV MORAO SI

ODGOVORITE
Name

eee svasta....

22.12.2014 13:31

Na kojim ste vi drogama iz Stranke pravedne politike? Kažes,radite punom parom, svasta ćes čuti. Ajde bolje vataj te se nečega drugog. Probali ste i ne ide. Kakvo vaše jačanje? Aj se kladimo da ni na idućim lokalnim izborima nećete dobiti ni jednog odbornika u SO a kamoli načelnicku funkciju!

ODGOVORITE
Name

srbin iz banjaluke

22.12.2014 13:48

E i vi iz Semberije i Bijeljine ste face velike, a? SPP napreduje sve vise i jeste da je pokradena a ti ovde i pojedini sto lumparaju i laprdaju tipkajuci mougu pisati ovako do beskonacnosti!!! Smijesni ste!

ODGOVORITE
Name

prijedor

22.12.2014 14:47

DA NIJE BILO OVOG ... jovičića I DA NIJE ODVUKO DVADESET HILJADA GLASOVA, A ZNATE DA JE RAZLIKA IZMEĐU DODIKA I TADIĆA BILA NEPUNIH SEDAM HILJADA, MI DANAS NE BI IMALI PROBLEMA,

ODGOVORITE
Name

Inženjer

22.12.2014 15:30

Žalosno je da se inženjeri moraju baviti uredjivanjem države ali izgleda da neće biti druge nego ću na kraju morati ući u politiku tako što ću sa odredjenim brojem istomišljenika tehničke orjentacije, formirati novu stranku. To moraju biti baš odabrani, pametni a nadasve pošteni ljudi. Konsultovati ćemo i odredjene, ispravne pravnike i ekonomiste, doktore, umjetnike, sportiste i filozofe ali će ipak u toj stranci inženjeri imati glavnu riječ. Polako i studiozno, proučiti ćemo svu našu situaciju i usmjeriti skoro sve snage društva ka uredjivanju tog istog društva i države, a onda nakon stvorenih početnih uslova, otpočeti obrazovanje kadrova koji će stvarati materijalnu osnovu za život, a ne djelovati samo s jednim jedinim ciljem a taj je,"Koliko sam "dobar" u tom i tom dilu." Svi ovi do sada u politici su imali samo to pitanje na umu. Oni moraju biti eliminisani. Država i društvo moraju biti uredjeni na način da ako izgubiš novčanik na ulici, iz policije će te sigurno zovnuti da ga dodješ preuzeti. Svi koji žele, nešto će da rade. Koliko si učio, i koliko znaš, i koliko radiš, toliko ćeš i imati. Niko nikome neće smjeti podvaljivati, varati na vazi, otimati iz očiju, kao što je slučaj danas. Što se tiče organizovanog kriminala, sitaucija će biti otprilike ovakva, "Organizovani kriminal, šta je to?"

ODGOVORITE
Name

BL1/1

22.12.2014 15:54

Re "Srbin iz Banjaluke.Nisi ti Srbin iz Banjaluke,ti si papak iz Laktasa.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

22.12.2014 17:04

Re Inžinjer:Da ne budu pusti snovi ti tvoji snovi.Što se tiče kadrova,imamo ih za izvoz.Pvoj zemlji trebaju,ako stane na svoje noge,zanatlije.

ODGOVORITE
Name

Inženjer

22.12.2014 19:51

MILOŠ, protiv zanatlija nemam ništa ali zanatski način proizvodnje je nivo razvoja devetnaestog vijeka. Oni su svakako potrebni ali nema 21-og vijeka bez industrijske, visoko-tehnološke i visoko-serijske proizvodnje. Za početak se može proizvoditi po licencama onih koji znaju razviti tehnologije. U neku ruku mi smo i osudjeni na to jer smo vrlo vrlo mala država. Čak ni bivša Jugoslavija nije imala prevelike kapacitete za ulaganje u razvoj sofisticiranih novih proizoda ali je ipak imala nekakav razvoj a ovo danas je obični seljakluk livadića koji su naprasno banuli u grad i isprepadali i izvarali sve oko sebe. Ovom mora brzo doći kraj. Svaka godina odlaganja radikalnih promjena košta nemjerljivo mnogo. Uredjivanje države, moraće preuzeti spomenuta stranka. Samo teško je naći ljude i otpočeti borbu protiv ovih dosadašnjih koji su se bavili politikom kao krajnjim ciljem. Mlate praznu slamu već 20 godina, klepajući ogromne pare za sebe, a uništavajući sve na šta naidju. K'o žuti mravi su.

ODGOVORITE
Name

Foča

22.12.2014 21:41

Da nije bilo g-dina Zmijanjca koji je dobio 28 000 glasova a razlika Ivanić-Cvijanović bila je manja od 7 000, sad bi dama bila predsjedavajuća.

ODGOVORITE
Name

činjenica

23.12.2014 01:28

Kaže izreka, "Možeš kako hoćeš ali nećeš dokle hoćeš." Ovi ovako mogu samo do livade. Da li u roku od dva mjeseca ili u roku od 5 godina, nebitno. Ali livada je zagarantovana.

ODGOVORITE
Name

Драгоја Лајић дипл.инг.маш.

25.12.2014 21:40

Комплетна информација је тенденциозна с циљем дискредитације свих новонасталих странака као опасних конкурената старим странкама, које узимају себи за право да једино оне имају право и знају водити РС. Сви скупа су је водили и довели на мјесто које горе бити не може(у рату је било боље). Што се тиче броја гласова, за Странку Праведне Политике, могу рећи да је у великој мјери покрадена на свим нивоима. Њен кандидат Горан Змијањац,за члана председништва БиХ званично је добио ко 24.ооо гласова, странка за парламент БиХ око 10.000, за народну скупштину РС 9.000 гласова, што је далеко више у односу на горе објављени текст. Лично сматрам да је странка имала близу 50.000 гласова који су разним комбинацијама нестали,а то би у многоме изменило политичку слику РС, која би данас у Скупштини имала минимално 5 посланика и са њима би истински почела позитивна реформа друштва у РС. За тренутно дјеловање СПП, могу рећи да су јако активни,с обзиром да су у јакој медијској блокади, да дјелују у свим градовима директном комуникацијом са својим чланством и утицајним грађанима и сваким даном добијају све јачу подршку, што упућује да ће играти јако значајну улогу на следећим локалним изборима. Да су имали мало ваше подршке медија,а и Ваше куће,(а нису је имали...) данас РС имала реформску Владу ,владу експерата која би створила претпоставке и повела привреду и друштво у позитивном правцу развоја. Предлог: Дајте им мало више медијског простора и заједно ћемо брже до бољег сутра. Има паметних и способних људи који нису само у СДС,ПДП, НДП и СНСД-у и не раде само ради својих личних интереса.

ODGOVORITE
Name

Darko

26.12.2014 10:48

Dogovorite se "Foča" i "GRAD" i uopšte vi koji komentarišete! Da li je SPP pomogla Dodiku protiv Tadića ili Ivaniću protiv Cvijanovićke???

ODGOVORITE
Name

Omega.

26.12.2014 20:36

Predlazem VAM da posetite stranicu: pravedna.org pa da vidite o kojoj se politickoj snazi radi. Hvala!

ODGOVORITE