Hiršer sjajan u Alta Badiji!

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer u dominantnom stilu je slavio na četvrtom veleslalomu sezone koji je vožen u Alta Badiji, u Italiji.

Ostali sportovi 21.12.2014 | 16:20
Hiršer sjajan u Alta Badiji!

Hiršer je u tom ski centru došao do četvrtog trijumfa u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 27. u karijeri, ukupnim vremenom od 2:30.17 minuta.

Amerikanac Ted Ligeti je imao drugo vreme, sa jednom sekundom i 45 stotinki zaostatka, dok je treći bio Tomas Fanara iz Francuske, koji je bio samo tri stotinke dalje.

Posle prve runde, Hiršer je imao 16 stotinki prednosti u odnosu na Francuza Aleksija Pantiroa, a 17 od Fanare, dok je Ligeti bio sedmi, sa više od sekunde zaostakta. U drugoj seriji, Amerikanac je bio sjajan, pa je samo mogao da isprati kako nijedan od rivala ne uspeva da ga stigne, sve dok se na stazi nije našao Hiršer. Austrijanac je tada ponovo bio sjajno, a na kraju je čak uspeo i da poveća svoju prednost.

Pantiro je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Nemca Feliksa Nojrojtera, Roberta Nanija iz Italije i Hrvata Filipa Zubčića. Među najboljom desetoricom našli su se još jedan Nemac Fric Dopfer, Đino Kaviziel iz Švajcarske i Finac Markus Sandel.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenutno vodi Norvežanin Ćetil Jansrud sa 610 bodova, 70 više od Hiršera. U poretku veleslaloma, Hiršer je prvi sa 360 bodova, a sledi ga Ligeti sa 286.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja u ponedeljak slalomom u Madoni di Kampiljo, takođe u Italiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar