Val D'Izer: Trijumf Gerglove, pad Vonove!

Austrijska skijašica Elizabet Gergl trijumfovala je na drugom superveleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u francuskom Val d’Izerul.

Ostali sportovi 21.12.2014 | 16:00
Val D'Izer: Trijumf Gerglove, pad Vonove!

Gerglova je do prve pobede posle 11 meseci, sedme u karijeri, došla u vremenu od 1:25.42 minuta.

Drugo mesto, sa pet stotinki zaostatka, zauzela je njena sunarodnica Ana Feninger, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Slovenka Tina Maze.

Superveleslalom u Val d’Izeru je za Amerikanku Lindzi Von bio prva prilika da se izjednači sa Anemari Moser-Prel, rekorderkom po broju pobeda u Svetskom kupu, ali je doživela pad. Vonova je u padu povredila rame, ali je rekla da nije ništa ozbiljno.

Gerglova je u francuskom ski centru odskijala maestralno i napravila je veliko iznenađenje, pošto su mnogi očekivali trijumf od Vonove. Da dominacija Austrijanki bude kompletna postarala se Feningerova, koja je za drugo mesto za osam stotih delova sekunde pobedila Maze.

U borbi za podijum bila je i Švajcarkinja Lara Gut, ali je ona morala da se zadovolji četvrtim mestom, sa desetinkom iza Tine. Unutar jedne sekunde od Gerglove bile su i Italijanka Nađa Fankini, Džulija Mankuzo iz Sjedinjenih Država i još jedna italijanska skijašica Danijela Merigeti. Osmo vreme imala je Austrijanka Kornelija Hiter, dok su Dominik Gisin i Mari Žej Maršan-Arvije podelile deveto mesto.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenutno vodi Maze sa 656 bodova, ispred Feningerove sa 407 i Vonove, koja ima 312. U poretku superveleslaloma prva je Gutova sa 150, a prati je Gerglova sa 122.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se 28. decembra veleslalomom u Insbruku.

Komentari / 0

Ostavite komentar