ABA: Partizan čeka Budućnost

Košarkaši Partizana NIS od 19 časova dočekuju Budućnost u 13. kolu regionalne ABA lige.

Košarka 21.12.2014 | 16:40
ABA: Partizan čeka Budućnost

"Crno-beli" imaju polovičan skor od šest pobeda i poraza, dok podgorički tim ima 10 pobeda i na drugom je mestu na tabeli.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Budućnost iz godine u godinu sve bolja ekipa i da njegovi igrači moraju biti oprezni.

"Budućnost je ekipa koja iz godine u godinu sve bolja. Ove sezone oni vide svoju priliku da izbore učešće u finalu Jadranske lige i da na taj način dođu do učešća u Evroligi", rekao je Vujošević i dodao da Edo Murić neće nastupiti zbog povrede ramena, a da su upitni nastupi Đorđa Gagića i Aleksandra Pavlovića.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić rekao je da više nema mesta za kalkulacije.

"Više prostora za neke kalkulacije bilo kog tipa ne postoje. S obzirom da želimo da ostanemo u krugu ekipa koje će se izboriti za samo učešće u plej-ofu takmičenja. U tom smilsu, veoma dobro smo svesni značaja utakmice, kvaliteta pritivnika koji nas čeka, s obzirom da ekipa Budućnosti zauzima drugo mesto sa dobrim skorom“, rekao je Gašić.

Trener Budućnosti Igor Jovović rekao je da je svestan da njegova ekipa gostuje jakom protivniku.

“Svesni smo ko nam je rival i koliko je jak. Partizan NIS je osvojio najviše trofeja u regionalnom takmičenju. Dovođenjem igrača u poslednje vrieme napravio je roster koji je kadar da se bori za sam vrh i trofej u ABA ligi. To znači da nas očekuje izuzetno težak zadatak u Pioniru. Imaće podršku velikog broja navijača“, rekao je Jovović.

Od preostalih srpskih predstavnika Metalac je na svom terenu poražen od Zadra 93:87, dok je Mega Leks u gostima izgubio od Igokee 70:63.

Crvena zvezda Telekom svoj meč igra u ponedeljak u 20.30 u Skoplju sa ekipom MZT.

Rezultati 13. kola ABA lige:
Subota:
Levski - Cibona 64:74
Krka - Olimpija 71:54
Igokea - Mega Leks 70:63
Metalac - Zadar 87:93

Nedelja:
17.00 Cedevita - Solnok
19.00 Partizan - Budućnost

Ponedeljak:
20.30 MZT Skoplje - Crvena zvezda

Komentari / 0

Ostavite komentar