Evo odluka Skupštine FK Crvena zvezda

Trenutni dug kluba 52 miliona evra, Dragan Džajić izabran za počasnog predsednika, Svetozar Mijailović i zvanično predsednik FK Crvena zvezda. Novi predsednik Skupštine Ratomir Dujković, a Zvezdan Terzić generalni direktor.

Fudbal 21.12.2014 | 15:20
Evo odluka Skupštine FK Crvena zvezda

- Na Skupštini je od 146 članova prisutno 90 članova, što znači da postoji kvorum za odlučivanje.

- U postojeći dnevni red uvrštene su nove tačke - izbor počasnog predsednika kluba i promena imena stadiona.

- Na sednici Skupštine istaknuto je da potraživanja iznose oko dva miliona evra, DA JE DUG KLUBA 52 MILIONA EVRA, od čega na plate igrača odlazi preko četiri miliona evra.

"Klubu je potrebno 10 miliona evra godišnje kako bi neometano funkcionisao", saopštio je Nadzorni odbor kluba.

Poređenja radi, dug kluba je 2009, kada je formiran Nadzorni odbor iznosio 28 miliona evra. Konstatovano je da od tada klub proživljava najteži period od osnivanja zbog velikih godišnjih gubitaka.

"U 2010. i 2011. godini gubitak je bio osam miliona evra, 2012. godine 11 miliona, dok je 2013. godine drastično smanjen - na 2.219.000 evra", izjavio je Milan Šutić, predsednik Nadzornog odbora.

-Dragan Džajić jednoglasno je izabran za počasnog predsednika kluba.

"Posle 52 godine provedene u klubu ovo je za mene izuzetno priznanje. Svima se zahvaljujem, mojim saigračima koji su me predložili i navijačima koji su me podržali", izjavio je Džajić, treća Zvezdina zvezda, koji je u karijeri osvojio 37 trofeja.

- Predlog o promeni imena stadiona takođe je usvojen jednoglasno i zvanično će ubuduće nositi ime Rajko Mitić.

- Dosadašnji predsednik Skupštine Svetozar Mijailović i zvanično je postao predsednik kluba. Za novog predsednika Skupštine FK Crvena zvezda imenovan je Ratomir Dujković, dok su potpredsednici Stanislav Karasi i Ivan Bekjarev.

Novi predsednik kluba Svetozar Mijailović izjavio je da je prioritet da troškovi kluba budu šest miliona evra ove sezone. On je saopštio da je Zvezdi za licenciranje novih igrača neophodno da izmiri dug od 11, 8 miliona evra, što će i biti učinjeno, jer je "jasno da Zvezda želi da se bori za učešće u Evropi". Dodao je i da su obaveze prema bankama 19 miliona evra.

Kada je reč o sportskim ciljevima kluba, novi predsednik je rekao da je moguće podmladiti tim a ne odricati se ambicija o odbrani titule. Ukratko, dao je i odgovor treneru Nenadu Lalatoviću, koji je nedavno izjavio da mu nisu jasno definisani planovi kluba ove sezone da li da forsira mlade ili da juri titulu - i jedno i drugo.

Mijailović je saopštio i da su pregovori sa generalnim sponzorom kluba, Gazpromom, odmakli ka produženju ugovora.

- Novi sponzori kluba postali su firme MCI, Hewlett-Packard i Knez Petrol.

- Predstavnik Delija obratio se na sednici Skupštine. On je rekao da navijači daju podršku novoj upravi kluba, ali su i istakli da će njihov rad posmatrati isključivo kroz rezultate, iako se radi o legendama kluba.

"Morate da povratite poverenje i da radite u interesu kluba. Ako ste dobronamerni, mi vam na tom putu nećemo stajati, na svakom drugom sigurno hoćemo", poručili su navijači Zvezde.

- Zvezdan Terzić imenovan je za generalnog direktora kluba, što je nova funkcija u klubu, dok će funkciju poslovnog direktora obavljati Stefan Pantović.

Terzić je po imenovanju na novu funkciju zatražio reč i obratio se prisutnima povodom brojnih kritika, ali i optužbi na njegov račun u prethodnom periodu.

"Za ovih šest meseci koliko sam u klubu nije uzet niti dinar kredita, čak je dug smanjen za par stotina hiljada evra", objasnio je Terzić.

On je napomenuo i da "nijedan igrač Zvezde od kada je on u klubu nije potpisao za nekog menadžera, a trudiću se da tako i ostane".

Crvena zvezda je na Skupštini kluba predstavila novi Upravni odbor kluba, pojačan Dušanom Bajatovićem.

Dosadašnjim članovima pridodati su neki novi, poput Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa.

U Upravnom odboru FK Crvena zvezda trenutno je 15 članova i to su Branislav Đurđević, Srđan Knežević, Miloš Đurković, Mladen Jeftić, Dušan Bajatović, Vladica Popović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev, Branko Radujko, Božidar cerović, Nebojša Čović, Aleksandar Antić, Predrag Ćulibrk, Zoran Bašanović i Slobodan Babić.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović saopštio je da će Upravni odbor biti pojačan sa još pet novih članova u narednim nedeljama.

Komentari / 0

Ostavite komentar