Video: E, moj Bajko! Sreća tvoja, pa nisi jedini!

Težak je posao čuvara mreže i vrlo lako može da dođe do grešaka i neželjenih okolnosti, pa su se i ove godine našli golmani širom sveta koji su morali da posle utakmice trpe šale na svoj račun, što od saigrača, što od publike. Fudbaleri belgijskog Lirsa poraženi su sa 6:0 od Šarlroa, a jedan gol delo je golmana Bobana Bajkovića, koji je nespretno pokušao da izbaci loptu iz šesnaesterca.

Fudbal 21.12.2014 | 20:20
Video: E, moj Bajko! Sreća tvoja, pa nisi jedini!

Težak debakl doživela je ekipa Slaviše Stojanovića, a kroz najveću agoniju prošao je golman Boban Bajković. U 63. minutu je povratni pas Svinkelsa pretvorio u pogodak za 4:0, tako što je loptu propustio u mrežu u pokušaju da interveniše, a bilo je prekasno da spreči najgore.

To je podsetilo na legendarni gol na Maksimiru 2006. godine, kada je Geri Nevil dodao golmanu Polu Robinsonu, pa je lopta odskočila za 2:0 i pobedu Hrvatske nad Engleskom.

Poslednja u nizu grešaka delo je bivšeg golmana Crvene zvezde Bobana Bajkovića koji je promašio loptu i primio gol koji se retko viđa, a na kraju je njegov Lirs poražen od Šarlroe sa 6:0, tako da ispad nije mnogo uticao na konačan ishod, osim na broja lopti u mreži.

Neki čuvari mreže su bili hrabri da krenu napred, neki nisu bili dovoljno usredsređeni na susret, a nekima je teren kumovao u nervozi.

U pojedinim trenucima su se gledaoci zapitali da li je golman namerno ubacio loptu u mrežu, kao što možete videti na predstojećem snimku, u prva dva navrata.

Golman je poslednji bedem pred ofanzivom, on može da dobije utakmicu svojim odbranama, a može i da je izgubi greškama, zato na gol linijama opstaju samo najbolji.

Komentari / 0

Ostavite komentar