3. dio pisma ''Igrača Zvezde'' - ISTINA!

Stiglo je i treće pismo anonimnog fudbalera Crvene zvezde. Akronim je ovaj put ISTINA!

Fudbal 21.12.2014 | 13:00
3. dio pisma ''Igrača Zvezde'' - ISTINA!

Anonimni fudbaler Crvene zvezde, brojnim optužbama na račun vršioca dužnosti generalnog sekretara crveno-belih Zvezdana Terzića, nastavlja da trese zvezdašku javnost.

U subotu, dva dana pred Skupštinu kluba iz Ljutice Bogdana, oglasio se trećim pismom, koje za razliku od prva dva ovaj put u akronimu krije reč ISTINA.

"Poštovani navijači, hrabri novinari i urednici,

Ista meta, isto odstojanje… Postavljam pitanja, ali odgovora nema. Da li je teško da 'gazda' odgovori na moja pitanja i da vidimo ko je ko i šta je šta? Zvezdan se u medijima 'vadi' da je Zvezda veliki klub i da nije lepo da se 'iznosi prljav veš', a u isto vreme igračku legendu kluba Dragana Džajića naziva 'svojim kišobranom' i postavlja ga na mesto počasnog predsednika našeg kluba. Neka objasni Zvezdan koliko je bilo para 'u ponudi', kada je Džajiću predlagao 'počasno mesto'?

Samo moji najbliži prijatelji znaju koliko sam problema imao da medijima dostavim 'PISMO 2'… Jednostavno, Zvezdanovi hakeri bili su spremni za moju novu dozu istine, tako da sa mog 'gmail' naloga mejl nije išao tamo gde je trebalo, već samo je nekoliko redakcija dobili 'pismo', a ostalim dugujem veliko izvinjenje. Shvatio sam da među 'sedmom silom' ima još hrabrih i čestitih ljudi, kojima je stalo do srpskog fudbala. Nekim drugima je samo stalo do Zvezdana i svog novčanika…

Tužno mi je bilo da čitam pravdanje Svetozara Mijailovića (Zvekijeva marioneta) u kojem kao papagaj ponavlja Zvezdanove reči i negira da mu je Zvezda oprostila dug od 300.000 dinara. Ko nije evidentirao uplatu? Gde su otišle te pare? Možda na Zvezdanovo voće, kartu u biznis klasi ili londonski hotel 'Ric', gde je dan 350 evra? U prvom pismu sam Tozu nagradio sa par komplimenata kao velikog Zvezdaša, ali posle njegovog odgovora, vidim da se voli crveno beli grb do poslednjeg dinara… Voleo bih da ga na Skupštini neko upita za trenutni igrački kadar kluba. Kladim se da nema pojma imena svih igrača, pozicije u timu…


Istina je velika da Zvezdan brzo menja stavove i da ne priča ono što misli, već ono što neko drugi želi da čuje. Kako Zvezdan od Karaburme objašnjava da je sa pozicije 'gazde' OFK Beograda nazivao Zvezdu 'razbijenom bandom' , a sada taj isti klub vodi i sa velikim ambicijama, ali prema svom bankovnom računu, dok radnici na stadionu gladuju, sa dobijenih 200 evra u kešu, na crno, posle štrajka.

Nadmenost, bezobzirnost i šerifsko ponašanje nije bilo strano za Zvezdana i u igračkim danima. Mnogima je izbledelo u sećanju da je mlađi Terzić išamarao tadašnjeg trenera Krivokuću, a da ga je u klub vratio stariji Terzić i tada se na Karaburmi stvorila 'dinastija' koja je ugušila klub, reprezentaciju, srpski fudbal… Sada isti taj 'bokser Terzić' obmanjuje veterane sa pričom oko promene imena stadiona. Da li će tabla 'Rajko Mitić' na stadionu vratiti dugove, smanjiti kamate… Tužno je što se ime prve Zvezdine zvezde prlja radi prividnog mira u kući i ličnog paravana.

Anđus? Don Kihot srpskog fudbala? Čovek promena? Sada je dokazano da Dejan nije od 'pravog materijala'. U danima kada je srpska medijska scena gorela zbog pisama i istine 'dvadesetogodišnji prijatelj srpskih političara' je odložio emisiju i najavio da mu je naredni gost Zvezdan Terzić. Možda, da 'gazda' spremi odbranu ili da padnu neki dogovori… Jedina nada mi je da me BARD brani…

P.S. Znam da će me 'ometlati' iz tima, ali to neće promeniti moje stavove, niti će uticati na moj život. Zvezdane, mnogo je lepo kad ujutru ustaneš čistog obraza…

P.S.2 Nisam isticao ljubav prema Zvezdi, pošto se ona u mom slučaju podrazumeva, a neko se samo zove Zvezdan.

Nastaviće se…

Igrač Zvezde

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rade

21.12.2014 09:54

Terzic i Covic su Vuciceva BRUKA vise nego Zvezdina. Andjus! Sta reci? Covek sve zna a ne kaze nista samo preti i malo vise lupeta a on ustvari ne zna nista, jel da zna rekao bi. Nema politicara kog on ne poznaje eto Covic ga je prebio i ne moze mu nista. Covek se u sve razume a navija kao za OFK Beograd, a emisija mu nije tako gledana kao sto on misli.

ODGOVORITE