Real je šampion svijeta - 4. put!

"Kraljevski klub" prvi put osvojio FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, a četvrti put je prvak planete. Malo smo videli od San Lorenca…

Fudbal 21.12.2014 | 10:00
Real je šampion svijeta - 4. put!

Real Madrid je četvrti put u svojoj istoriji klupski prvak sveta, što je od 1960. godine do danas uspelo samo italijanskom Milanu.
Prvak Evrope je do vrednog trofeja stigao pobedom u finalu protiv San Lorenca 2:0 (1:0). Golove za Real postigli su Serhio Ramos u 37. i Geret Bejl u 51. minutu.

Svetsko prvenstvo za klubove završilo se onako kako se i očekivalo.

Kralj je na tronu, a do njega je stigao bez preterane muke, kako u polufinalu, tako i u finalu, protiv objektivno najjačeg protivnika - šampiona Južne Amerike San Lorenca.

Argentinci su imali sjajnu podršku sa tribina, ali su se na terenu događaji odvijali po diktatu Karla Anćelotija. Real je kontrolisao loptu, imao mnogo više prilika i na kraju postigao dva gola, a nije primio nijedan.

Trofej apsolutno zasluženo ide u Madrid!

Bedem ispred gola Sebastijana Torika probijen je pred kraj prvog poluvremena. Real je izborio korner pošto je propao solidan napad da se stigne do vođstva. Loptu je namestio Toni Kros i u svom stilu je poslao u srce kaznenog prostora, gde se fenomenalno ubacio Ramos i glavom je pospremio u mrežu San Lorenca.

Početak drugog poluvremena praktično je doneo i rasplet finalne utakmice.

Obećavajući napad Reala završio se najbolje baš u trenutku kada se činilo da se rezultat neće promeniti u 51. minutu. Isko je sjajno uočio slobodnog Bejla na u kaznenom prostoru. Velšanin je prihvatio loptu iskosa sa desne strane, na nekih 13-14 metara od gola, nije baš najbolje šutirao, ali je Toriko očajno reagovao i lopta se ispod njega ušunjala u gol.

Sve je bilo jasno!

Real je 2014. godinu završio četvrtim trofejom u sezoni. Posle Kupa Španije, Lige šampiona, Superkupa Evrope, stigao je i do titule klupskog prvaka sveta.

Komentari / 0

Ostavite komentar