Poruka Legiji: Ćuti o Ćuruviji

Iza lažne vesti o samoubistvu zatvorenika Milorada Ulemeka stoje njegove bivše kolege iz SDB-a Milan Radonjić (54) i Ratko Romić (51), saznaje “Blic”.

Srbija 20.12.2014 | 22:36
Poruka Legiji: Ćuti o Ćuruviji

Radonjić i Romić su optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, njih je pravda za ovaj zločin stigla zahvaljujući Legijinom svedočenju.

Vest o Legijinom “vešanju u Zabeli” imala je cilj da zastraši Ulemeka, pogotovo pominjanjem njegove supruge i majke, i na taj način ga spreči da kao jedini svedok da iskaz kojim Radonjića i Romića optužuje za ubistvo Ćuruvije - kaže za “Blic” izvor upućen u istragu, koja je pokrenuta odmah nakon objavljivanja lažne vesti.

U prvim satima istrage o obračunu zlikovaca na društvenim mrežama zaključeno je da je vest potekla iz Okružnog zatvora u Beogradu, gde su u pritvoru Radonjić i Romić. Oni su svojim ljudima koji su napolju naredili da puste ovu vest kako bi na Legiju izvršili pritisak da ne progovori.

- Radonjić, Romić i Ulemek su stara škola debeovaca. Sva trojica odlično razumeju poruku, znaju šta ona znači i to je nastavak obračuna kriminalaca poteklih iz tajne službe - kaže sagovornik “Blica”.

On navodi i da je od januara, kada je otkrio ko su ubice Ćuruvije, Ulemek pod stalnim pretnjama.

Vest o Legijinom samoubistvu preksinoć je objavilo nekoliko portala.

- Milorad Ulemek izvršio je samoubistvo vešanjem u Zabeli. Oko zatvora su jake snage Žandarmerije, a unutra su oko 15 sati ušle Legijina supruga i majka - objavili su portali.

U to vreme, Legija, koji u Zabeli služi 40-godišnju kaznu, sedeo je u ćeliji i gledao TV.

Nekoliko sati kasnije, na Fejsbuk stranici “Krv, suze i znoj” prenete su, navodne Ulemekove reči: ”Mogu da napišu da je kanapče puklo i da sam ostao živ”.

Poslednja odluka o produženju pritvora Radonjiću i Romiću je ukinuta 10. decembra odlukom Apelacionog suda i vraćena na ponovno odlučivanje. Početak suđenja za ubistvo Ćuruvije još nije zakazan.

- Izjava data u tajnosti

Iskaz kojim otkriva ubice vlasnika “Dnevnog telegrafa” Ulemek je dao 8. januara u najvećoj tajnosti. Šest dana kasnije, Radonjić i Romić su uhapšeni u Beogradu, a zatim i optuženi kao saizvršioci zločina.

- Miroslav Kurak i dalje u bekstvu

Treći optuženi saizvršilac ubistva Ćuruvije, Miroslav Kurak, takođe pripadnik SDB, u bekstvu je i za njim je raspisana poternica. Za podstrekivanje je optužen Radomir Marković, šef SDB, koji izdržava 40-godišnju kaznu.

- Ćuruvija ubijen na Uskrs 1999.

Slavko Čuruvija ubijen je na Uskrs 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici. Ubistvo je bilo nerešeno sve do odluke Ulemeka da progovori. Iskaz je, prema rečima specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića, dao bezuslovno.
Ulemek je zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, ubistva Ivana Stambolića, zločina na Ibarskoj magistrali i atentata na Vuka Draškovića osuđen na kaznu od 40 godina zatvora.

Izvor: Blic

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

raskorak

20.12.2014 21:45

Malo je dobio.

ODGOVORITE
Name

жива легенда !!

21.12.2014 10:47

Држи се!!

ODGOVORITE