"Nisu niti će nas izolovati"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u Moskvi da nijedna zemlja neće uspeti da "zastraši i izoluje" Rusiju.

Svijet 20.12.2014 | 22:00
"Nisu niti će nas izolovati"

On je izrazio spremnost zemlje da "se nosi s teškoćama" kako bi se osigurao suverenitet Rusije, koju pogađaju zapadne sankcije zbog ukrajinske krize.

"Očigledno je da niko neće uspeti da nas zastraši ili izoluje. Niko to do sada nije uspeo, niti će ikada uspeti", rekao je Putin u govoru povodom nacionalnog Dana zaposlenih u bezbednosnim agencijama.

Podsećajući da su slični pokušaji protiv Rusije sprovedeni nekoliko puta u istoriji države, Putin je rekao da je zemlja spremna da se "nosi s teškoćama i da na adekvatan način odgovori na sve pretnje protiv suvereniteta, stabilnosti i jedinstva".

Rusija je okarakterisala nove američke sankcije kao "beskorisne" i dodala da će čekati koliko bude potrebno da SAD priznaju njeno istorijsko pravo na poluostrvo Krim, koje se ranije ove godine otcepilo od Ukrajine i pripojilo Rusiji.

"Rusija skupo plaća svoju nezavisnu poziciju i podršku zemljacima na Krimu. Čini se da ponekad skupo plaćamo jednostavnu činjenicu što postojimo", ocenio je Putin.

Ruski predsednik je rekao da su ruske službe bezbednosti registrovale 230 stranih agenata tokom godine u zemlji i da su osujetile osam terorističkih napada.

"U Rusiji je povećana aktivnost stranih obaveštajnih službi", dodao je on.

Aneksija Krima i sukob na istoku Ukrajine izazvali su najveće pogoršanje odnosa između Moskve i Zapada od kraja Hladnog rata.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gile

20.12.2014 22:22

nedaj se Putine. Ovi fasisti su bas napali sa svih strana.

ODGOVORITE
Name

nocobdija

20.12.2014 22:48

Vec vidjeno 1914 pa 1941

ODGOVORITE
Name

Stari moj

21.12.2014 00:48

Podrska predsjedniku Putino od srca. Svaka cast za sve.Nadam se da znate namjere fasista.

ODGOVORITE
Name

burza

21.12.2014 08:55

Ma ja, ne mogu ti ništa, priča za malu decu, a rublja !

ODGOVORITE