Zakletva profesionalnih vojnika

Više od 140 profesionalnih i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka najmlađe klase VS položilo je zakletvu u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić".

Srbija 20.12.2014 | 14:15
Zakletva profesionalnih vojnika

Zakletvu je položilo 129 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i 14 devojaka, od kojih tri profesionalno rade u VS.

Obraćajući se vojnicima, njihovoj rodbini i gostima, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić istakao je Srbija iznad svih motiva i interesa.

"Srbija je iznad svih motiva i interesa, a njena čast i dobrobit najveća svetinja. Tradicija nam daje stabilnost, praćenje modernih tokova čini nas ozbiljnom oružanom snagom na koju Srbija može da se osloni u svakom trenutku", kazao je Draganić.

Draganić je dodao da između Vojske Srbije i naroda postoji dosledna i nepokolebljiva veza, što se pokazalo kada god je bilo neophodno - prilikom rešavanja problema sa vodosnabdevanjem u zapadnoj Srbiji, spasavanja zavejanih u snežnoj koloni u Vojvodini i prilikom pomoći poplavljenim područjima.

On je ocenio da stalni interes mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka pokazuje da mladi nisu zaboravili tradiciju, a za najvrednije je obećao da će "biti mesta u Vojsci Srbije".

General-potpukovnik Draganić poručio je danas mladim vojnicima kako je Srbija slobodoljubiva zemlja i pozvao ih da je budu dostojni.

"Radite pošteno i čiste savesti, stičite znanja, stvarajte porodice i zapitajte se šta vi možete da učinite za otadžbinu", dodao je Draganić.

Svečanost polaganja zakletve održana je danas i u kasarnama "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu i "Aerodrom" u Somboru, gde su prisustvovali ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, odnosno načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar