Ekspoze je spisak lijepih želja

Ekspoze premijerke Željke Cvijanović je spisak lijepih želja i ne ostavlja utisak da ova vlada zna kuda ovu zemlju da vodi, istakao je u emisiji "Puls" potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović.

Republika Srpska 19.12.2014 | 18:30
Ekspoze je spisak lijepih želja

On tvrdi da opozicija najviše zamjera što pred sve većim finansijskim problemima, ova vlast zabija glavu u pijesak, vodeći se uskostranačkim interesima.

Nova Vlada je Vlada kontinuiteta, bez želje za promjene, tvrdi Krsmanović i dodaje da je to najbolje pokazala premijerka koja nije htjela ni da razmatra niti jedan konstruktivan prijedlog opozicije za izlazak Republike Srpske iz krize.

"Onda jednostavno od ove vlade ne očekuje se ništa dobro i ona će nastaviti istim putem, a to je put zaduživanja, put rasprodaje prirodnih resursa, put neravnomjernog razvoja Republike Srpske, put obračuna sa političkim neistomišljenicima, sigurno na još arogantiniji i bezobzirniji način", smatra Krsmanović.

I izbori su pokazali da pola Republike Srpske je nezadovoljno radom Vlade Srpske koja je sada samo prekomponovana.

"Ako ova vlast to ne vide stići će ih politička kazna. Činjenice koje su sada na stolu su da 40 posto budžeta ide za vraćanje kredita. 2015. godine se očekuje da će trebati 600 miliona KM da se vrate stari krediti. I mi te kredite vraćamo novim nepovoljnim kreditima kod komercijalnih banaka. Istovremeno, Cvijanovićeva u svom ekspozeu ne reče ni riječ da nema ništa od znatno povoljnije kreditne linije iz Rusije", ukazuje Krsmanović.

Opzicija najviše zamjera ovoj vladi je odnos prema velikim investicijama koje su potpuno pogrešne, a to su auto-putevi koji vode iz ničega u nigdje, a ne grade se energetski kapaciteti na vlastitim resursima.

Nemamo mosta na Savi i sad vlast hoće da pravi put ka livanjskom kantonu u Mliništa, što je suludo, tvrdi Krsmanović.

"Auto-put je put koji će sebe da otplaćuje od putarine, a vi pravite auto-puteve koji vode pored imanja predsjednika Republike Srpske i gdje još uvijek nijedna naplatna rampa ne radi. Od auto-puta Banjaluka-Gradiška nijedne marke priliva nismo imali", kaže Krsmanović.

On zaključuje da je politika naše vlade bezidejna i bez jasne stragije razvoja Republike Srpske.

(BN TV)

Komentari / 45

Ostavite komentar
Name

sasars

18.12.2014 21:58

Obrvan bi mogao rudonju spakovati u mračnu i vlažnu prostoriju dimenzija 3x3

ODGOVORITE
Name

vozač

18.12.2014 22:02

Krsmanović - "Auto-putevi vode iz ničega u nigdje." Nije tačno Krsmanoviću, vode iz fotelje ministra saobraćaja i veza do fotelje predsjednika Skupštine.

ODGOVORITE
Name

VRS

18.12.2014 22:20

Krsmanoviću, gledao sam te cijelu emisiju, ti i SzP još nam ulijevate nadu da će se nešto drastično promijeniti u Republici Srpskoj, a pogotovo za nas koji smo je stvarali i ostali živi, a da ne spominjem one koji su svoj život dali za REPUBLIKU SRPSKU, DA SVI ZAJEDNO RADIMO ZA NJIHOVE PORODICE DA NE BUDU ZABORAVLJENE, KAO ŠTO SMO MI KOJI SMO PREŽIVJELI OVAJ RAT.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

18.12.2014 22:21

Ne branim nikoga, sačuvaj me Bože od toga ali iz cjele ove priče ko poznaje situacuju postoji jedna narodna poslovica: "kudila vrana gavrana što je crn"

ODGOVORITE
Name

Vina-Bregovi

18.12.2014 22:29

Svaka Vam čast gospodine Krsmanoviću za Vaša djela i riječi koje malo ko smije izreći. Malo je onih koji to smiju. Ovim ste dokazali da sve što ste predizborno obećali i ostvarujete.Možda Vas kao političara manje poznaje naš narod oko BL-e ili Laktaša, ali se nadam da će Vas upoznati u narednom periodu. Politika zapošljavanja SNSD-a , vodi u podjelu našeg naroda, koja je evidentna dugi niz godina sa tendencijom da se nastavi po principu daj mi lovu ili on je naš dugogodišnji član. Lično mislim da Vaša hrabrost može ovo sprijeciti i stati na put korupciji.

ODGOVORITE
Name

PRIMJECUJEM

18.12.2014 22:34

Svi političari, kada dobiju priliku da ospu paljbu po drugima, uglavnom im se poveća rejting.Kada dođu na vlast, ne možeš ih više prepoznati.Oprosti Krsmanoviću i ti si političar. Sigurno je da on sam ne može ništa puno promijeniti.Ko su ti sa kojima bi mogao raditi. sve su to MITROVIĆI i sl. Proći će i ovo, živi bili pa vidjeli, a ko zapamti.

ODGOVORITE
Name

Vina-Brregovi

18.12.2014 23:22

Svaka Vam cast gospodine Krsmanoviću.Sve što ste obećali Vi ste i obistinili. Dosta je bilo kadrovske politike dezertera, vrijeme je da se misli o našoj sirotinji, srpskoj, bošnjačkoj i hrvatskoj.Svi smo mi isti kada plačemo i smijemo se.

ODGOVORITE
Name

Stari moj

19.12.2014 01:12

Ljudina od čovjeka. Svaka mu je na mjestu. Čovjek koji nema straha, kaže šta misli i šta misli narod.

ODGOVORITE
Name

jso

19.12.2014 06:56

Uzimaj više tu SIPU!

ODGOVORITE
Name

focak

19.12.2014 07:01

Narod Foče je rekao šta misli o njemu...čak lokalni SDS i SNSD su se ujedinili u Foči da ga smijene.

ODGOVORITE
Name

Momo

19.12.2014 07:08

Apsolutno je tako. Krsmanović je 100% u pravu. Nažalost 50% gradjana Republike Srpske to još uvijek ne vidi ili ne želi da vidi...Gledaju samo do sopstvenog nosa i ne misle šta ćemo to djeci ostaviti.

ODGOVORITE
Name

posjetilac

19.12.2014 07:14

Zagovara gradnju centrala na vlastitim resursima, jel mu to ideja. Odakle toliki vlastiti resursi, izgradnja elektroenergetskih postrojenja je megaprojekat. Termoelektrana uStanarima košta više od 300 miliona evra! Ko ima te pare u Republici Srpskoj?

ODGOVORITE
Name

marko

19.12.2014 07:36

Pa kad si tako pošten,što si stalno po nekim sudovima.

ODGOVORITE
Name

Zenica

19.12.2014 07:40

Juče sam službeno išao (kroz ovaj novi tunel od tri kilometra) do Kaknja i Visokog i nazad (i u ta dva navrata) auto-putem i plaćena je putarina od nekih 12 KM... Dakle,novac koji je direktno "legao" na račun Ceste FBiH i koji može služiti i za nastavak gradnje auto-puta,dalje prema Doboju... Sasvim sigurno je konkretan efekat svakodnevne naplate putarine na dionici auto-puta Sarajevo-Zenica... A i "gušt" je voziti,malo si čovjek da i oduška... Nadati se da će u narednom periodu biti završena i kompletna dionica (osim ovih 100 i nešto kilometara) dole do Hercegovine... Pozdrav...

ODGOVORITE
Name

ВИДРА

19.12.2014 07:47

Морам признати да је главни Баја велика видра, јер се престројава у ходу, само да би сачувао своју алаву гузицу. Не могу прежалити што нисам синоћ могао добити укључење, да питам, из чији пара он скаче по Београду и Србији скоро сваке неделје 2-3 пута, дакле, невиђено да о трошку опљачканих грађана Републике Српске кафенише са кумовима по огрезлом криминалу, иде по утакмицама свих спортова, мозичким саборима-трубача, музичким концертима. Доиста у почетку је код власти био на маргини, али је ту зато Патријарх Иринеј који га је увукао под скуте политичких побачаја, како их је називао у сава центру. Исти Патријарх је два дана пред изборе подржао насилну, арогантну и деспотску политику актелног режима на челу са главним Бајом, гдје је као поглавар подјелио српски народ. Ево сада он глуми неког политичара, душебрижника за Републику Српску, то је толико прозирно, јер он сада само обилази своју отету и проклету непокретну имовину по Београду и Србији, али истовремено јача криминални клан, како би сачувао себе и своје, гдје га баш брига за биједу и сиротињу. Напустио је Скупштину РС, гдје је на тешке јаде сачекао бљутљви и лажни експозе послушне мандатарке, гдје га апсолутно нису интересирали коментари Народних посланика, већ је отишао у БГД код кума Шкрбића, како би се нашао са Ђурићем, који не може никако одговорити на оптужницу, а да се не спомене главни Баја, стога се искрено захваљујем ПДП на снажном приговору и саопштењу за јавност. Како да не памтимо, када је главни Баја мазно глумио у Републици Српској, да га жели уклонити Земунски клан у Трну, а он уствари 2-3 пута недељно клошари по кафићима, музичким саборима, музичким концертима, утакмицама по Београда, па зар главни Баја мисли да су грађани Републике Српске толике овце и ретариране будале?.

ODGOVORITE
Name

sasars

19.12.2014 07:52

Auto put Banjaluka - Glamoč???? Šta je sledeće? Auto put Manjača - Grmeč?

ODGOVORITE
Name

sasars

19.12.2014 07:56

Svi hercegovci bi trebali da podrže ideju načelnika opštine Ljubinje Veska Budinčića!

ODGOVORITE
Name

obavjestajac

19.12.2014 08:06

Neka vrate opljačkano crveni i biće para za projekte.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA PAVLOVIĆ

19.12.2014 08:31

SAD JE NA REDU ŽELJKA.

ODGOVORITE
Name

djeneral

19.12.2014 08:45

Tisina! Sad malo ona!

ODGOVORITE
Name

Samo iskreno

19.12.2014 08:58

Pa ovaj preletač nema pravo bilo kome da pametuje bilo šta. Bio je prvo u Socijalistickoj partiji,pa kada je izgubio na izborima za predsjednika stranke osnovao je Novu socijalisticku partiju pa kada nije prešao cenzus gospodin prešao u NDP. Konkretan dokaz da samo želi vlast.

ODGOVORITE
Name

Igor

19.12.2014 09:01

Objasni nam prvo odakle tvom sinovcu glanc nov Porshe kojim se piri, širi po Banjaluci.

ODGOVORITE
Name

petar

19.12.2014 09:34

On da zna političku situaciju trebao bi se zahvaliti vladi, a ne da kritikuje.

ODGOVORITE
Name

Voli

19.12.2014 09:35

E, što bih voleo da uzme više tu SIPU pa da vidite da ništa neće uraditi.

ODGOVORITE
Name

Re Vina-Bregavi

19.12.2014 10:30

Jedino su zamenili bivše poslanike.NIŠTA NOVO,NIŠTA KONKRETNO SE NEĆE DESITI.TEK MOŽDA U 2018???

ODGOVORITE
Name

sbm

19.12.2014 10:46

Vrana vrani ne izbija oči. /narodna poslovica/

ODGOVORITE
Name

sbm

19.12.2014 10:48

Samo gospođa Merkel to može.

ODGOVORITE
Name

lapsus linguae

19.12.2014 10:53

Najavljeni su sada i otkazi u javnim preduzećima. Dakle, prvo su ih udomljavali da dobiju glasove a sada će ih istjerati na ulicu pošto je tek otpočeo novi mandat. Onda će ih opet primati u te iste firme pred nove izbore. Jedino, ima tu jedna falinka, neće to moći tako u nedogled...neće biti tih firmi, igranka se privodi kraju!

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

19.12.2014 11:00

Krsmanoviću, šta se to promenilo u Srpskoj od 1996. godine na političkom planu,sem u povećanju broja političkih partija iz godine u godinu?

ODGOVORITE
Name

xxx

19.12.2014 12:45

Krsmanovic je u pravu samo sam zabrinut za njegovu bezbijednost jer lukac je dosao a svi ga znamo 98 kad je juriso na tenkovima natoa i zaauzimao policiske stanice i obracunavao se sa neistomisljenicima treba ga pitat ko ubi vukelica narode cuvajte se tog lukaca

ODGOVORITE
Name

Moja Rijec

19.12.2014 13:31

Samo da se razjasnimo oko jedne stvari.Krsmanović može da ide u koju hoće stranku,nije važno kako će se zvati ta stranka.Ma da je i Luciferova mi smo uz njega.Nije bitna stranka,bitan je krajnji ishod.Mi znamo čemu stremimo i koga podržavamo.Ko ne zna,ostaje mu samo da laje.Mi smo krenuli..konačno.Nema zaustavljanja.Krsmanovicu samo ti idi..ne okreci se..mi smo iza tebe.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

19.12.2014 15:20

Re Moja Riječ: Poštujem tvoje mišljene, ali dozvoli malo replike. Ako sam ja bio u jednoj strani (Podržavam njen program), a nisam ostvario svoj cilj u njoj, formiram drugu koja propada, a onda završim u trećoj. Kako ti kao glasač možeš da mi veruješ???

ODGOVORITE
Name

prijedor

19.12.2014 15:43

AKO OPOZICIJA NE POZOVE GRAĐANE NA MIRNE PROTESTE .GRAĐANI ĆE SAMI SE ORGANIZOVATI ,I KADA SKINEMO OVE E ONDA SE I VI ČUVAJTE.

ODGOVORITE
Name

Moja Rijec

19.12.2014 15:55

Milose,naravno da se replika podrazumijeva.Čak je i poželjna.D a ti ne dužim jer ko je razumio, svatio je..n arodski rečeno. Napisala sam važan je ishod... a cilj nam je jasan i mi tome težimo. U politici izgleda da ne biraju sredstva da ostvare svoje pogane ciljeve. e pa ne biramo ni mi da ostvarimo cilj koji je dobar za sve nas. Nama koji smo uz Krsmanovića nije više važno kako nam se zove stranka, već kako da dodjemo do cilja.. na kraju mi smo Skrbici, to znamo.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

19.12.2014 17:10

Re Moja Riječ:Neka Vam je sretno,ali nisam optimista.Ako vam nastup u Federaciji bude uspešan,garant dobijate izbore 2018 u SRPSKOJ.

ODGOVORITE
Name

Zdravko

19.12.2014 17:19

Ovaj Krsmanovic ima moram priznati lik postenog politicara,nije debeo i celav i nema dugu plavu kosu.Baja nas dovede do kraja.

ODGOVORITE
Name

borg

20.12.2014 07:08

Da ga je staviti u kukuruze ni jedna ptica zrna ne bi vidjela.

ODGOVORITE
Name

POSTEN COVJEK

20.12.2014 09:11

Sve je tacno gospodine Krsmanovicu sto ste rekli.Novu (Staru) vladu (elitu0 ne brine ko ce vracati dugove,samo se zaduzuju. Niko nece nikome tek tako na poklon dati neki zajam.To je za svaku osudu sta rade nasoj unucadi, praunucadima itd, da ne govori o nasim .generacijama. Samo cuvaj se banda je u stanju svasta da uradi.Mocni su.

ODGOVORITE
Name

vojo

20.12.2014 13:36

Krsmanović treba da bude predsednik Republike Srpske

ODGOVORITE
Name

dado

20.12.2014 17:04

KRSMANOVIC JE MORALNA GROMADA KOJA LEBDI U SVEMIRU I KISELO SE SMIJE KAD MU POMENU SIPU A NEZNA DVIJE SROCITI

ODGOVORITE
Name

Re POŠTEN ČOVJEK

20.12.2014 19:48

Dok je KRSMANOVIĆ bio načelnik FOČE,nije ovoliko pričao.

ODGOVORITE
Name

VP 7577

20.12.2014 22:38

Doći će dan kad će i ovaj čovjek morati objasniti čija je autobuska stanica u Foči,čiji je hg inžinjering,čiji su poslovni prostori u doktorskim zgradama,čije je zemljište preko puta srednjoškolskog centra.Koliko je članova Nsp a zaposlio u opštinu bez konkursa.MAli jeovo grad.

ODGOVORITE
Name

Re Stari moj

21.12.2014 17:33

Od čega ili od koga ta "LJUDINA" živi.Nije valjda od članarine?

ODGOVORITE
Name

re VP 7577

21.12.2014 20:44

Pozdrav iz BL za gardistu VRS! Ili se varam?

ODGOVORITE
Name

Postena

21.12.2014 22:54

Pa SPS je imao namjeru za ministricu umjesto Jasmine D. , ubaciti tzv.Tamaru S. koja je na jedvite jade zavrsila trogodisnju trgovacku skolu, a nakon toga bez predavanja fakultet fizicke kulture.Usput je postala samohrana majka u svojoj porodici dobrodosla, zakacilo I to je to..Ista osoba ( bez da ukazujem na nacinu) ..je preletjela u drugo jato, cim se ukazala prilika I zamislie, zamalo ministrica. Svi poginuli borci bi se prevrnuli u grobu.....I ovako se prevrcemo.,,

ODGOVORITE