Abidal rekao - zbogom!

Francuski fudbaler Erik Abidal odigrao je poslednji meč u svojoj igračkoj karijeri u trijumfu Olimpijakosa nad Panioniosom sa 2:0 u prvenstvu Grčke.

Fudbal 19.12.2014 | 10:40
Abidal rekao - zbogom!

Trener Pirejaca Mičel potvrdio je da je Abidalu to bio poslednji meč, a 35-godišnji fudbaler će to zvanično objaviti u petak na konferenciji za medije.

Mičel je u razgovoru sa grčkim medijima izjavio da je Abidal odluku o odlasku iz Olimpijakosa doneo pre dva meseca.

„Ponosan sam što sam mu bio trener ove sezone. Lične odluke su uvek iznad onih vezanih za teren“, rekao je Mičel.

Abidal je odigrao svih 90 minuta u pobedi nad Panioniosom, pred 5.000 navijača. Poslednjih meseci spekulisalo se da će Francuz napustiti Pirej, iako je jer prošlog leta potpisao trogodišnji ugovor, i da će se vratiti u Barselonu, gde bi preuzeo neku funkciji u Akademiji katalonskog kluba.

Abidal je napustio Barselonu 2013. godine pošto se oporavio posle transplantacije jetre, a tada mu nije bio ponuđen novi ugovor. Francuz je šest godina proveo na „Kamp nou“.

Bivšem francuskom reprezentativcu je rak jetre dijagnostikovan u martu 2011. godine, ali je nastavio da igra, a čak je i odigrao celo finale Lige šampiona sa Mančester Junajtedom te sezone. Godinu dana kasnije podvgnut je transplantaciji.

Prošle sezone Abidal je igrao za Monako, pre prelaska u Olimpijakos. Tokom karijere igrao je još za Lion Dišer, Lil i Lion, a boje reprezentacije Francuske branio je 67 puta.

Komentari / 0

Ostavite komentar