FSS: Nagrađeni Matić, Mažić, ''Orlići'' i Ćurčić!

I Mažićevi pomoćnici Milovanom Ristić i Dalibor Ðurđević nagrađeni za izuzetan doprinos na međunarodnoj sceni i podizanje ugleda fudbalske Srbije.

Fudbal 18.12.2014 | 21:40
FSS: Nagrađeni Matić, Mažić, ''Orlići'' i Ćurčić!

Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije najboljem igraču u 2014. godini Nemanji Matiću i najboljem treneru Radovanu Ćurčiću uručene su danas na svečanosti u hotelu Metropol

Matić je priznanje zaslužio sjajnim partijima u dresu Čelsija, gde se za kratko vreme nakon povratka iz Benfike nametnuo kao jedan od lidera u timu Žozea Murinja, dok je Ćurčić, koji je nedavno postao selektor A tima, nagrađen za veliki uspeh sa mladom selekcijom i plasman na šampionat Evrope eliminacijom aktuelnog prvaka Španije.

Matić je na poziciji najboljeg igrača nasledio saigrača iz Čelsija i kapitena reprezentacije Branislava Ivanovića, koji je ovo priznanje dobijao u prethodne dve godine. Prethodno su ovo priznanje, od 2005. godine kada je ustanovljeno, po dva puta dobijali Nemanja Vidić i Dejan Stanković, odnosno Nikola Žigić, Miloš Krasić i Aleksandar Kolarov.

Ćurčić je nasledio Ljubinka Drulovića, šampiona Evrope sa omladinskom selekcijom 2013. godine. Pre njih nagrađivani su Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Ðukić, Slaviša Jokanović, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović i Dragomir Okuka.

Specijalne nagrade, Zlatne pištaljke FSS, dobio je najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Ðurđevićem, za izuzetan doprinos na međunarodnoj sceni i podizanje ugleda fudbalske Srbije. Mažić je ove godine sa saradnicima bio učesnik Svetskog prvenstva u Brazilu i redovan na utakmicama UEFA Lige šampiona.

Gotovo svi su mladu reprezentacije Srbije prežalili čim su na žrebu za baraž za Evropsko prvenstvo dobili Španiju. Crvena furija je tada godinama harala Evropom i svetom, međutim, naišli su na tvrd orah. Orlovi su u prvom meču izvukli „nulu“ u Jagodini, a onda su iznenadili vršnjake na njihovom terenu i pobedili sa 2:1. Sticajem okolnosti, zbog prekinutog meča u Beogradu između Srbije i Albanije, njihov plasman na EP nažalost pao je u drugi plan.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić, prilikom dedele priznanja Zlatna lopta u hotelu Metropol, otkrio je da su Orlovi po prvi put u istoriji dobili premiju za plasman na EP.
„Prvi put smo dali 200.000 evra za ovaj uspeh. Vodili smo se devizom ’ako se desi’. To smo platili i dabogda nam se opet desi“, otkrio je Karadžić i izrazio nadu nada da će i A reprezentacija krenuti putem mladih.

Srbija se nalazi u teškoj situaciji u kvalifikacijama za EP. Od mogućih devet osvojili smo praktično samo jedan bod...

Komentari / 0

Ostavite komentar