Šta će sad Mesi? Di Marija najbolji Argentinac!

Anhel di Marija proglašen za najboljeg Argentinca u 2014. godini!

Fudbal 18.12.2014 | 19:40
Šta će sad Mesi? Di Marija najbolji Argentinac!

Kristijano Ronaldo, Manuel Nojer ili Lionel Mesi? Ovaj poslednji je po svemu sudeći ispao iz trke za Zlatnu loptu, a na tome može da „zahvali" i zemljacima koji ga nikada nisu cenili koliko Evropljani. Argentinci su izabrali Anhela di Mariju za najboljeg Gaučosa koji nastupa van granica svoje zemlje.

Di Marija je imao paklenu konkurenciju. Pored Mesija tu je bio i Serhio Aguero, koji „kida" u dresu Mančester Sitija. Bez obzira na to samo će retki reći da as Mančester junajteda nije zaslužio priznanje. Upravo su Mesi i di Marija predvodili Argentingu do finala Mundijala u Brazilu, a ovaj drugi je prethodno bio jedan od ključnih šrafova u Realovom pohodu na jubilarnu, 10. titulu prvaka Evrope. Pritom je na grudi okačio i medalje namenjene osvajačima španskog Kupa kralja te evropskog Superkupa, a postao je i najskuplje pojačanje u istoriji Premijer lige pošto ga je Mančester junajted kupio za 75.000.000 evra.

Sve skupa može se reći da je i zaslužio priznanje Olimpija de Plata koje je – verovali ili ne – od 2006. godine pa do danas bilo u Mesijevom vlasništvu. Ovaj put superzvezdi Barselone nije pomoglo ni 56 golova za klub i zemlju u 2014. A kada nije prošao u svojoj zemlji jasno je da neće proći ni na planetarnom nivou.

Pitanje je dakle Ronaldo ili Nojer?

Inače, za najboljeg fudbalera iz argentinskih klubova proglašen je 26-godišnji napadač Lukas Prato, koji je pre nekoliko dana napustio otadžbinu pošto je dres Veleza zamenio opremom Atletiko Mineira.

Komentari / 0

Ostavite komentar