Paunić u Budućnosti protiv Partizana!

Nekadašnji reprezentativac Srbije nastaviće karijeru u timu iz Podgorice.

Košarka 18.12.2014 | 16:40
Paunić u Budućnosti protiv Partizana!

Nekadašnji član "A" selekcije Srbije i osvajač prve medalje naše košarke od raspada državne zajednice (evropsko srebro u Poljskoj) prešao je u podgoričku Budućnost!

Ivan Paunić (27, 194 cm) pojačao je šampiona Crne Gore pred jako važan derbi ABA lige protiv Partizana, pa bi trebalo očekivati da debituje u nedelju uveče (19.00) u hali Pionir.

Nekadašnji junior Partizana i senior Vojvodine, Ostendea, Arisa, Nižnjeg Novgoroda, Virtusa, Azovmaša, Lagun Ara i Fuenlabrade, igrao je jesenas kratko za Astanu, pod vođstvom nekadašnjeg trenera Zvezde Aleksandra Trifunovića.

Prošle sezone nastupao je za Fuenlabradu, u kojoj je bio drugi najprecizniji trojkaš Endesa lige. Zvanje prvog trojakaša izmaklo mu je samo jedan pogodak u trci sa Romejnom Satoom.

Paunić je već igrao u Crnoj Gori 2006, kada je bio član Košarkaškog kluba Mornar iz Bara, kao pozajmljen igrač Partizana.

Bio je član juniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2005 godine, kao i mlade selekcije koja je takođe bila prvak Starog kontinenta.

Igrao je za selekciju Srbije i na dve Univerzijade I osvojio zlatnu i srebrnu medalju.

Njegov novi tim posle 12 kola ABA lige zauzima drugo mesto na tabeli, sa skorom 10-2.

Komentari / 0

Ostavite komentar