Sale odbio i Real! Srbija na 1. mjestu!

Rekao je "Ne" Olimpijakosu. Isti odgovor dobili su i Madriđani. Aleksandar Đorđević ostaje SAMO selektor Srbije.

Košarka 18.12.2014 | 14:20
Sale odbio i Real! Srbija na 1. mjestu!

Selektor "A" reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nekoliko je puta istakao da ne želi da "sedi na dve stolice" i da paralelno radi i na klupi državnog tima i na klupi nekog kluba.

Takve instrukcije dao je svojim zastupnicima i kada je Olimpijakos bio zainteresovan da ga dovede i pri tom stavu je i danas, u danima kada španski mediji glasno spekulišu da bi mogao da zameni Pabla Lasa na klupi Reala.

"Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne", rekao je selektor za "Večernje novosti".

Otklonjena je još jedna dilema. Đorđević će i u narednom periodu biti potpuno posvećen pripremama za Evropsko prvenstvo, na kojem bi reprezentacija Srbije mogla da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Riju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bravo

18.12.2014 13:48

Svaka čast.Danas kad rijetko ko ima principe,ovo je stvarno rijetkost. Bravo

ODGOVORITE