Rašović odvodi Danka u Minsk?!

"Priča i dalje traje, videćemo šta će biti", rekao je direktor Dinama iz Minska za dnevni list "Sport".

Fudbal 18.12.2014 | 14:00
Rašović odvodi Danka u Minsk?!

Vuk Rašović, bivši fudbaler i trener Partizana, uveliko sprema planove za zimski prelazni rok na svom novom poslu.

Posle tri meseca rada na mestu direktora Dinama iz Minska, ove nedelje je javno potvrđeno da je preuzeo tu značajnu funkciju. Jedan od prvih ciljeva mu je dovođenje Danka Lazovića, napadača Partizana i reprezentativca Srbije.

"Šta da kažem... Uspostavili smo kontakt, priča i dalje traje, videćemo šta će od svega da ispadne. Ono što je izvesno - Lazović bi nam došao kao kec na deset", izjavio je Rašović za "Sport".

U Dinamu su trenutno dvojica srpskih internacionalaca - defanzivni vezista Slobodan Simović (25, ex Novi Sad, Spartak) i ofanzivniji Nenad Adamović (25, ex omladinac Partizana i senior Metalca, Smedereva, Hajduka iz Kule). U klubu je i Nemanja Nikolić (Crvena zvezda, Spartak Subotica OFK Beograd), koji ima crnogorski pasoš.

U nedavno završenoj sezoni beloruske Premijer lige, ekipa iz Minska zauzela je drugo mesto, sa deset bodova zaostatka za šampionom - BATE Borisovim.

Hoće li navedeni trojac ostati u klubu i eventualno dočekati Lazovića?

"Ugovor je istekao Simoviću, predložićemo mu nastavak saradnje. Adamovićeve obaveze prema Dinamu prestaju tek u leto 2016. I Nikolić je, naravno, siguran za poziciju u timu. Baš kao Bangura iz Sijera Leonea i Kamerunac Udože".

U klubu mogu da budu sedmorica stranaca.

"... Od kojih su petorica na terenu. Stranac menja stranca", precizirao je Rašović i dodao da trenutno traži i novog trenera, ali da neće angažovati nekog stručnjaka iz Srbije.

"Iz Češke. Za dan - dva znaćemo šta smo uradili".

Kako je Rašović završio baš u Dinamu? Nikada nije igrao u Belorusiji (Partizan, Rad, Slavija Sofija, Partizan, Krila Sovjetov i Kanzas siti).

"Posredstvom velikog gospodina Rajka Baltića, direktora Rvačkog kluba Partizan. Njega su zvali Belorusi, on im je predložio, ističući da sam idealan za ono što Dinamo traži, pošto sam stekao dragoceno iskustvo i ostvario dobar rezultat u onome što njih zanima. Reč je o stasavanju mladih fudbalera i prelasku u prvi tim, njihovo dalje napredovanje".

Beograd je napustio sa idejom da će postati trener ekipe iz Minska.

"I to je tačno, ali dopala mi se ideja koju je prezentovao predsednik Jura Diž, čovek fudbala, zaljubljenik u fudbal. On je insistirao da budem sportski direktor", objasnio je bivši trener Partizana, koji je sa crno-belima 2013. osvojio titulu.

Ugovor je posao na tri godine, a cilj je jasan - šampionski pehar.

"Poznato je i vreme kada bi i to trebalo da se obavi. Kalendarska 2015. godina", istakao je Rašović.

Komentari / 0

Ostavite komentar