LŠ: Porazi Partizana i Radničkog

Poraz crno-belih u meču drugog kola B grupe Lige šampiona. Ponovo nesportski potez Dobuda. Vaterpolisti Radničkog poraženi su i u drugom kolu Lige šampiona, bolji od vicešampiona Evrope bio je Olimpijakosa 13:7 (4:2, 2:2, 4:3, 3:0) u Pireju.

Ostali sportovi 17.12.2014 | 22:00
LŠ: Porazi Partizana i Radničkog

Vaterpolisti Partizana na Banjici su posle žestoke borbe izgubili od dubrovačkog Juga - 3:5, po četvrtinama 0:1, 0:2, 3:2, 0:0.

Hrvatski predstavnik sada ima maksimalnih šest bodova, dok je crno-belima ovo bio debi za sezonu 2014/15, pošto je prethodni duel sa Galatasarajem odložen iz bezbednosnih razloga.

Golobradi tim Vlade Vujasinovića pružio je jak otpor favoritu, ali konačan ishod, objektivno, nije dolazio u pitanje.

Jug je dominirao u prvom poluvremenu, dobivši ga bez primljenog gola (0:3), da bi se u nastavku Partizan trgnuo i zapretio smanjivši na 2:4.

Taj rezultat bio je aktuelan kada je kapiten gostiju, iskusni Nikša Dobud, potvrdio da nema simpatija za srpske vaterpoliste, udaranjem u lice mladog Marka Manojlovića!

Dobud, koji je u pobedi Srbije 15:12 na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu 2012. namerno udario Filipa Filipovića, morao je ranije od ostalih van bazena, a crno-beli su dobili šansu da za četiri minuta sa igračem više učine utakmicu još neizvesnijom.

Međutim, Pavo Marković je odmah, znalački, pogodio za 2:5, a Dušan Mandić uzvratio i tako 10 minuta pre kraja postavio, pokazaće se, konačnih 3:5.

Vujasinovićevi učenici, bodreni od strane Grobara, imali su mnogo problema sa realizacijom igrača više. Tako je bilo i kada je Nikola Janović 1:20 minuta pre kraja izblokirao pokušaj Ognjena Stojanovića - Dubrovčani su definitivno mogli da odahnu...

Kragujevčani su parirali do poluvremena (6:4), ali je domaćin iskoristio opterećenost ključnih igrača Radničkog faulovima te serijom golova poveo sa nedostižnih 8:4.

U Radničkom su najefikasniji bili Srđan Vuksanović i Marko Ćuk, sa po tri gola, koliko su postigli i Đanis Funtulis i Konstantinos Murikis na drugoj strani

Pirejci, koji praktično predstavljaju reprezentaciju Grčke pojačanu srpskim reprezentativcem Nikolom Rađenom i Špancem Blajom Malarahom, krenuli su silno u meč i za manje od jednog minuta stekli dva gola prednosti.

Kragujevčane su u igri održavali Marko Ćuk i Srđan Vuksanović, ali nisu uspeli da nadoknade startni zaostatak, pa se na veliki odmor otišlo uz vođstvo domaćih – 6:4.

Kako je meč odmicao Šumadincima je bilo sve teže. Bili su opterećeni prekršajima, pa su redom ostajali bez Ćirića, Markovića i Petkovića, dok su sa druge strane Grci veoma uspešno koristili brojčane prednosti i već posle tri minuta u drugom poluvremenu otišli na „plus četiri“, golovima Murikisa (8:4).

U nastavku susreta Olimpijakos je rutinski priveo meč kraju i pobedu učinio još ubedljivijom.

Radnički sada ima dva poraza, a u sledećem kolu dočekuje špansku Barselonetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar