Video: Ibrine tajne - Krao bicikle i ređao dvojke u školi!

Da nije Zlatana Ibrahimovića, današnji fudbal bi sigurno bio dosadniji. Gde god da se pojavi, uvek je u centru pažnje, ali dok nije došao do svetske pozornice, prošao je kroz ni malo lako detinjstvo i sigurno postoje činjenice koje o njemu ne znate.

Fudbal 18.12.2014 | 14:40
Video: Ibrine tajne - Krao bicikle i ređao dvojke u školi!

Malo ko zna da je Ibra imao samo dvojku iz fizičkog vaspitanja, iako mu je učitelj rekao da je najtalentovaniji, ali je to bila disciplinska mera pošto nije znao da funkcioniše u ekipi i poštuje saigrače, što je lekcija koji ni dan-danas do kraja nije naučio.

Kao mali živeo je u siromašnom, geto delu Malmea koji se zove Rozengard, pa je radio sve i svašta, a između ostalog - često krao i bicikle kako bi prešao pet kilometara da bi otišao na trening, a jednom je čak ukrao i bicikl pomoćnog trenera.

Prilikom prelaska iz Malmea u Ajaks dao je samo šest golova na 21 utakmico i toliko je bio loš, da su hteli da ga pošalju u Sautempton na pozajmicu, ali ga je spasao pomoćni trener.

Na jednom od treninga slučajno je povredio tadašnjeg saigrača Rafaela van der Varta na treningu i onda je dao postigao čuveni gol slalomom kroz celu odbranu NAC Brede i upravo je zbog toga ušao u prvu postavu, što se baš i nije dopalo Van der Vartu.

Zlatan je veliki obožavalac Al Paćina, omiljeni film mu je "Lice sa ožiljkom" i gleda ga dva do tri puta godišnje i smatra da je slavni glucam jedini koji bi mogao da ga odglumi kada bi se snimao film o njemu.

Ono što je manje-više poznato je da gde god da je igrao, uvek bi osvajao trofeje - redom u dresu Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana i Pari Sen Žermena, u čijoj je istoriji postao najskuplji fudbaler.

Da nije fudbaler, opet bi bio sportista, jer ima crni pojas u tekvondou koji je trenirao u Malmeu, što je jedno od objašnjenja za njegove neverovatne makazice i atraktivne poteze.

Malo je poznato da se u centru Parizu prodaje se hamburger koji se zove Zlatanburger i koji sadrži 600 grama mesa sa kačkavaljem. Kruna svega je Zlatanera - reč koja je ušla u švedski rečnik i u prevodu znači "dominacija", na terenu i van njega.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bn69

18.12.2014 14:03

Pa jos bijeljinska krv.

ODGOVORITE
Name

JA

18.12.2014 16:18

O njemu može da kaže šta hoće,ali Momak je Genialni Fudbaler nema šta!!!Pozzz

ODGOVORITE