Crno-bijela rapsodija za kraj Evrokupa!

Crno-beli u Rumuniji odigrali najbolju utakmicu u sezoni i na lep način se oprostili od Evrokupa.

Košarka 17.12.2014 | 21:00
Crno-bijela rapsodija za kraj Evrokupa!

Eh, da je moglo ovako od početka! Partizan je u Rumuniji odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone i ubedljivom pobedom nad Asesoftom u Ploeštiju (85:65) u 10. kolu E grupe oprostio se od takmičenja u Evrokupu. Šampionu Srbije ovo je bio treći trijumf u ovom takmičenju, a Asesoft je još ranije obezbedio plasman u narednu fazu.

Partizan je do ubedljivog trijumfa protiv, činilo se na početku sezone, nezgodnih Rumuna došao uprkos činjenici da put Rumunije zbog lakših povreda nisu ni krenuli Saša Pavlović, Nikola Milutinov i Đorđe Gagić.

Kada se na to doda činjenica da trener Duško Vujošević od ranije ne može da računa ni na povređenog Eda Murića, onda je jasno da je ostatak ekipe odigrao zaista dobru utakmicu u kojoj ga je šut za dva i tri poena služio kao nikada u dosadašnjem toku sezone.

Crno-beli su pitanje pobednika definitivno rešili sjajnom igrom u trećoj deonici, a tokom celog meča bili su izrazito dominantni u skoku na obe strane terena, a i zabeležili su veliki broj asistencija. Najbolji su bez dileme bili Milan Mačvan i Luka Bogdanović, a priliku da zaigra u poslednjoj četvrtini dobio je i mladi Miloš Glišić koji se upisao i u strelce. U samom finišu na teren su istrčali i Petar Aranitović i Janis Kuzeloglu.

Veoma dobro su crno-beli počeli utakmicu u Ploeštiju, raspoložen za igru bio je Milan Mačvan kojeg protivnički košarkaši nisu znali kako da zaustave. Kao da je činjenica da je meč rezultatski nevažan skinula balast sa leđa košarkašima srpskog šampiona koji su igrali dobro i raznovrsno u napadu, što im je donelo i prednost od čak 13 poena (23:10).

Ipak, u samoj završnici poslednje deonice, prvak Rumunije se malo „probudio“, pa su Kuper i Hejs napravili seriju od 7:0 i koliko, toliko vratili neizvesnost u ovu utakmicu.

Pripretio je rumunski tim na startu „trojkama“ Marijusa Runkauskasa, što je dovelo do toga da ekipa Partizana opet „pojača“ odbranu i natera Asesoft na greške u serijama.

U tim trenucima igru crno-belih u napadu nosili su Boris Dalo, Vanja Marinković i Luka Bogdanović, pa je srpski šampion još jednom došao do dvocifrene prednosti i najavio ubedljivu pobedu na oproštajnoj utakmici u Evrokupu.

Ako je i bilo neke dileme kako će se završiti večerašnja utakmica u Ploeštiju, igrači Partizana otklonili su je u trećoj deonici. U tom periodu crno-beli su napravili gotovo neverovatno seriju od 18:0 i došli do 30 poena prednosti (67:37).

Proradio je šut za tri poena, bilo je tu i nekih atraktivnih poteza Mačvana i Bogdanovića, i tada je bilo jasno da će Partizan trijumfom završiti ovo takmičenje, samo je bilo pitanje kolika će biti razlika na semaforu.

Poslednja četvrtina za ekipu iz Beograda predstavljala je rutinsko privođenje utakmice kraju koja će svakako da posluži kao veoma dobra uvertira za ono što crno-bele čeka u nedelju u hali Pionir, kada će igrati derbi Jadranske lige protiv Budućnosti iz Podgorice.

ASESOFT – PARTIZAN 65:85 (16:23, 16:20, 10:30, 23:12)

Hala Olimpija u Ploeštiju

Gledalaca: 3.000

Sudije: Biričik (Turska), Lopes (Portugal) i Davidov (Rusija)

ASESOFT: Siarto 2, Pelekanos 8, Labović 1, Burlaku 3, Braun 14, Negoitesku, Mohamed 2, Li 12, Kuper 4, Flaures 7, Runkauskas 6, Hejs.

PARTIZAN: Tepić 9, Aranitović, Kuzeloglu, Marinković 5, Dalo 8, Milosavljević 6, Mačvan 23, Andrić 11, Milutinović 4, Glišić 2, Bezbradica 2, Bogdanović 15.

Komentari / 0

Ostavite komentar