Juve uzima Podolskog, Arsenal ga mijenja sa Sicilije!

Tobdžije će biti aktivne u januarskom prelaznom roku.

Fudbal 18.12.2014 | 09:20
Juve uzima Podolskog, Arsenal ga mijenja sa Sicilije!

Po svemu sudeći Arsenal će ove zime biti prilično angažovan na fudbalskoj pijaci. Prema najnovijim informacijama sa Ostrva Arsen Venger priprema bogatu ponudu za otkrovenje italijanske Serije A Paula Dibalu, ali u isto vreme će pokušati da se oslobodi Lukasa Podolskog.

S obzirom na ogromnu platu koju ima na Emirejtsu (blizu 4.000.000 funti godišnje) nemački reprezentativac predstavlja "krupnu zverku" za mnoge klubove na Kontinentu, pa se kao najrealnije opcija uzima eventualna pozajmica. Navodno, Juventus je ozbiljno zagrizao za takvu mogućnost, ali za sada nije poznato da li će se Arsenal složiti s ponuđenim uslovima iz Torina, koji sigurno neće biti bogzna kakvi.

U svakom slučaju, Podolski gotovo da ne dobija šansu u dresu Tobdžija ove sezone. Sedam puta je ušao sa klupe i na terenu proveo ukupno 99 minuta bez postignutog pogotka.

Kada je u pitanju kupovina Dibale Arsenal će svakako imati ozbiljnu konkurenciju u vidu Borusije iz Dortmunda. Mediji u Engleskoj spekulišu da je Venger spreman da ponudi čak 31,5 miliona evra, međutim, gazda Palerma Zamparini ne odustaje od desetak miliona veće cifre. U prilog mu idu sjajne igre 21-godišnjeg Argentinca, koji je u dosadašnjem toku italijanskog šampionata postigao sedam golova i nalazi se u samom vrhu liste strelaca.

Da podsetimo, ovo je samo još jedna u nizu zlatnih koka kluba sa Sicilije, koji je prethodnih sezona prodavao asove poput Ednisona Kavanija, Havijera Pastorea, Abela Ernandeza...

Pored Dortmunda i Arsenala za Dibalu su još ranije interesovanje pokazali Čelsi, Mančester junajted, Liverpul... Njegova tržišna cena trenutno iznosi oko 6.000.000 funti.

Komentari / 0

Ostavite komentar