Zaradio 72 miliona dolara na velikim odmorima

Muhamed Islam kao i svi školarci jedva čeka zvono za kraj časa, ali ne iz uobičajenih razloga. Naime, dok njegovi prijatelji priželjkuju odmor da bi istrčali napolje, popričali sa drugarima, pojeli nešto ili malo prošetali, on trguje na berzi. I sa 17 godina je stekao 72 miliona dolara.

Zanimljivosti 15.12.2014 | 20:40
Zaradio 72 miliona dolara na velikim odmorima

Još nije postao ni punoletan, a Mo, kako ga prijatelji zovu, već je uspešan berzanski trgovac. Time je počeo da se bavi sa devet godina!Mo se sada specijalizovao za trgovinu deonicama nafte i zlata. Međutim, sada se na odmoru ponekad stvarno odmori i izvede društvo na ručak, koji često uključuje kavijar i neka skupa jela.

Za Njujork magazin je odbio da obelodani koliko je tačno zaradio, ali je priznao da se iznos njegovog bogatstva kreće "u gornjem delu tabele brojeva sa osam cifara". Stručnjaci procenjuju da je reč o 72 miliona dolara.

Tinejdžer je za magazin priznao da je od svog bogatstva kupio BMV, za koji još nema vozačku dozvolu, i iznajmio veliki apartman na Menhetnu.

Međutim, njegovi roditelji, koji su se u Njujork doselili iz provincije Bengal, još mu ne daju da se odseli iz porodične kuće. Nisu previše oduševljeni zbog sinovljevog interesovanja za berzansko poslovanje.

Muhamed je odlučio i da iskoristi svoj novac za društveni život, a na mrežama često postavlja fotografije sa raskošnih žurki i pokeraških partija.

Odlučio je i da pomogne roditeljima. „Otac sada ne radi, a pokušavam da im pomognem finansijski, a berza mi u tome pomaže“, objašnjava Muhamed.

Mo će sledećeg juna napuniti 18 godina, kada će i zvanično dobiti brokersku dozvolu, a za sledeću godinu odredio je cilj – da zaradi milijardu dolara.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

17.12.2014 17:22

DOKAZANO DA JE SLAGAO.HTEO MALO MEDIJSKE PAŽNJE:

ODGOVORITE