Bosić: Rješavati probleme građana

Mladen Bosić, lider SDS-a i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH, kaže da bilo kakva rušilačka politika neće naići na razumijevanje, prije svega građana, koji očekuju da se rješavaju problemi.

Republika Srpska 11.12.2014 | 08:28
Bosić: Rješavati probleme građana

To što je SDS, odnosno Savez za promjene, dio skupštinske većine na državnom nivou nije nikakva nova i vanredna situacija.

"Ovo nije prvi put da se različite stranke u vlasti nalaze na različitim nivoima.To se već dešavalo, ali je bilo obrnuto, SNSD je bio na nivou BiH, a SDS na nivou RS", podsjeća Bosić u razgovoru "Dnevnom avazu".

Kaže da se ovdje radi o tome ko je uspio biti član skupštinske većine. "Normalno je da se mora voditi računa i o broju pripadnika iz svakog naroda i ja tu ne vidim nikakvu nikakvu anomaliju. Bilo kakva rušilačka politika ne vjerujem da bi naišla na razumijevanje s bilo koje strane, a prije svega ne sa strane građana, koji očekuju da se počnu rješavati njihovi problemi", rekao je Bosić.

Na pitanje da li se mogu pojaviti problemi u funkcionisanju vlasti na nivou BiH, odnosno da li očekuje da će SNSD vršiti opstrukcije, Bosić je odgovorio da ne okuje nikakve probleme.

"Ako neko želi blokirati, on to može uvijek raditi. Ako je politika SNSD-a da blokira , da opstruiše, on će to raditi na bilo kojem nivou i ja se nadam da to neće biti njihova politika i da će se svi okrenuti izvršavanju svojih obaveza", poručio je Bosić.

Govoreći o formiranju ostalih nivoa vlasti u BiH, lider SDS je rekao da očekuje da će danas biti izabrano pet delegata iz reda srpskog naroda i da će to biti riješeno i u nekom razumnom roku i u FBiH.

Što se tiče izbora Savjeta ministara, Bosić je rekao da očekuje da se najkasnije do Nove godine saopšti ime mandatara za sastav novog Savjeta ministara i da se to završi u zakonskom roku od 40 dana. 

"Ne vidim tu nikakvu prepreku. Svi se slažu da iz SDA treba biti predsjedavajući Savjeta ministara i tu nema problema, a Predsjedništvo će vjerovatno to ime ponoviti. Poslije toga ide proces dogovaranja sastava Savjeta ministara", rekao je Bosić.

Osvrćući se na rad Predstavničkog doma parlamenta BiH, koji je za razliku od prethodnh godina na prvoj sjednici konstituisan, Bosić je rekao da mu je drago što je prva sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prošla u normalnoj atmosferi i što po prvi put nije bilo odgađanja.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

sve u bajbok

10.12.2014 10:34

Bosica na celo SIPA-e pa da zapocne ples..

ODGOVORITE
Name

Istok

10.12.2014 10:35

Samo napred. Počnite raditi na otkrivanju kriminala i korupcije. Imaćete većinu građana uz vas, jer je 90% građana osiromašeno za vrijeme vladavine SNSD. Dodik je uvijek vršio opstrukciju, to će činiti i dalje,naučio je da bude baja veliki i misli da moze i dalje. Ne dozvolite da nas SNSD zavađaju sa komšijama, prijateljima i narodima druge nacionalnosti. Građani hoće samo jedno, a to je da u miru zive i rade, da bi prehranili svoje porodice. Dosta nam je svađa i konflikata na svim nivoima.

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

10.12.2014 10:45

Dogovorili su se.... Plate ce stizati i jednima i drugima a ti narode sisaj motku.

ODGOVORITE
Name

Goran

10.12.2014 10:49

Istok sreca da sam ja u ovih 10% ... za vas ostale me libo ... Neka nama naseg Mile

ODGOVORITE
Name

gigo

10.12.2014 10:55

nebih rekao da nam ima spasa jer mi (obicni gradjani)smo naje..li i ovako i onako zato sto su lopovi samo zamjenili mjesta ; to jest oni sto su krali u dvoristu sada kradu u kuci i OBRNUTO ! ??TESKO NAMA !

ODGOVORITE
Name

p

10.12.2014 11:36

Možda djeluje smotano ali Bosić radi i stvara polako ali sigurno....

ODGOVORITE
Name

mont everest

10.12.2014 13:02

Cestitke na izboru. Krenite sa rjesavanjem problema,ne fali ih, ima ih na pretek. Ne zaboravite da opravdate povjerenje ukazano i ispunite obecano. Promjene,rezovi,borba protiv kriminala. Dobio si najvise glasova Mladene u cjeloj drzavi,to ti je obaveza vise. Ocekujemo mnogo od tebe. Trenutno je takva situacija da nisi premijer,ali ide se tezim putem i mislim da ces biti,krenite sa od toga sto imate trenutno,ispravnom politikom cete brzo preuzeti i RS!

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

10.12.2014 14:03

Dajte vidite sa Bajom jel to sto su uzeli dovoljno, ili jos nas nisu dokrajcili?

ODGOVORITE
Name

gligor

10.12.2014 14:14

"IGRANKA" TEK SADA POČINJE. USKORO ĆEMO VIDJETI ŠTA SU PREDSTAVNICI SAVEZA ZA PROMJENE OBEĆALI BAKIRU I ŽELJKI ,A NA ŠTETU REPUBLIKE SRPSKE.VRLO BRZO ĆEMO SAZNATI KO JE "VJERA" A KO NEVJERA"?- KO JE PATRIOTA,A KO IZDAJNIK?

ODGOVORITE
Name

obecao

10.12.2014 14:41

Re.Gligor.Pitaj sebe sta ti je sve ove godine Baja obecava ..Dok je takvih razmisljanja kao tvoje nama ce biti jos teze.

ODGOVORITE
Name

Bizmark

10.12.2014 14:48

S koje ćete strane krenuti u vezi s rješavanjem problema gradjana? Prvo smanjite i ograničite plate svih funkcionera na 1 200 KM. To je gorući problem. Tako ćemo vam još i povjerovati da ste voljni početi rješavati probleme. Dakle krenite od toga.

ODGOVORITE
Name

ccc

10.12.2014 14:48

Za gligora: Zna se ko je bio patriota a ko izdajnik od 92. do 95.,ko je stvarao Srpsku a ko je prodavao gorivo i cigare, ko je bio dezerter u to ratno vrijeme, kada je bilo biti ili ne biti.

ODGOVORITE
Name

dragan

10.12.2014 15:03

Bosić traži vlast da bi započeo borbu sa kriminalom i korupcijom. Suvišno je napominjati da negativne pojave pripisuje drugima, dočim stranka iz koje on dolazi nikako ne iskače iz pomenutih društvenih obrazaca. Na Palama je izgrađena najskuplja nezavršena sportska dvorana, čiju su gradnju vodili članovi njegove stranke. Bosić je imao mogućnost da spriječi i bez ministarske fotelje , blago rečeno, neracionalno trošenje javnih sredstava! Međutim, on to nije uradio. Samo krajnje naivan čovjek može povjerovati u iskrenost riječi koje izgovara, da će se boriti protiv krriminala i korupcije. Drugo, da je spreman da nešto riješi, ne bi zapetljavao situaciju u Sarajevu. Vlast se u Sarajevu prvenstveno formira od najačih stranaka srpskog, hrvatskog i muslimanskog naroda, pa se oko tog jezgra okupljau i druge stranke da bi se formirala većina. Danas su to SNSD, HDZ i SDA. A Bosić pristupa jezgru koje su formirali SDA i DF, koje su "stranke bošnjačkog i sekularnog bošnjačko/bosanskog nacionalizma", kako veli Raspudić. Bosić ne shvata ili ne želi da shvati da SDS nije primarna stranka srpskog naroda u parlamentu Bih, nego je to SNSD. Time Bosić potpuno pogrešno sastavlja vlasti u Sarajevu, trči pred rudu i generiše konflikt! Prirodno za Bosića, požurio je da imputira svom velikom rivalu navodnu konfliktnu politiku i opstrukcije, a sam je sve učinio da zakuha situaciju u konstituisanju vlasti na nivou BiH.

ODGOVORITE
Name

posjetilac

10.12.2014 15:04

Od 92. do 95. centar trgovine je bio u Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

Bajin bot

10.12.2014 16:53

Ima li ovdje jedno mjesto za mene?

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

10.12.2014 17:59

Nemate potrebe objasnjavati narodu ono sto Mile lupeta.Znamo mi to sve zasto on to radi,i naravno da znamo da niste manji Srbi od njih. Radite vi sad posao i hapsite te lopove da bi vas narod digao u nebesa. Milorad je gotova prica. Kao radikali u Srbiji. Anomalija nista vise.

ODGOVORITE
Name

Baja

10.12.2014 18:19

SNSD je zavrsena prica kao i Baja= POBACAJ.

ODGOVORITE
Name

OBEČAO/2

10.12.2014 19:17

PROVERENO:Bosić na narednom sastanka parlamenta BIH podnosi zahtev za smanjenje plata,ukidanje belog hleba.

ODGOVORITE
Name

Valentina

10.12.2014 19:36

Od nove godine u Banja Luci poskupljuje grijanje, voda i smeće!!!!!

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

10.12.2014 19:48

Gledam pre par minuta TV debatu"POŠTENO".Zove gledateljka i kaže predstavnikuDF:Ja sam glasala za DF,AVi idete ukoaliciju sa SDA.Znači ,kao i kod nas:glasamo za PDOP;NDPiSDS,a oni sa SDA!!

ODGOVORITE
Name

re dragan

11.12.2014 06:17

Ti sigurno radis u institucijama bih i zaposlili te ovi iz SNSD-a.Jbg i biro je za ljude.Pola drzave je tamo.Vidjeces.

ODGOVORITE
Name

re Milos

11.12.2014 06:22

Divim se ovim providnim stranackim igracima.Covjece providan si.Da nisu ovi iz saveza SNSD bi sa SDA.Sta lupetate.Nismo bas toliko glupi.Frka za foteljice u Sarajevu je.Briga vas za glasace.

ODGOVORITE
Name

Kriza

11.12.2014 07:14

Dobro je ovo Bosić rekao. Teba početi rješavati probleme građana. Nadam se da će tako i biti jer je svoje davno riješio. Dobra plata, lijepa ljubavnica, saradnici lopovi sa malom platom od 4.000 KM, pa im treba doplaćivati.Ako ćeš i nama ovo sve obezbijediti, svi smo za tebe, ali nešto mislim da tebe nije briga za građane već samo za svoje poslušnike. Zar nije najbolji primjer izbor Tadića i Babalja u Dom naroda. Pa čovječe dokle ćeš gurati gubitnike a uz to jedan od njih dvojice se bavi sumnjivim poslovima. Taj bi prodao majku a ne nas. Bosiću naprijed obezbijedi i nama što si i sebi pa da živimo bez brige.

ODGOVORITE
Name

Cezar

11.12.2014 10:15

Potrebno je formirati novu stranku koja bi stvarno vodila računa o interesima gradjana. Medjutim, čime su to gradjani zaslužili!? Gradjani u ogromnom broju neće da se udostoje da izadju na izbore a on koji izadju, glasaju za organizovani kriminal. Ti koji izlaze, u ogromnom broju su karike u lancu tog organizovanog kriminala. Oni koriste mogućnosti lova u mutnom i ulov im je više nego dobar. Št je mulj dublji to je njima bolje. Dakle samo mali dio gradjana zaslužuje da se osnuje nova stranka. Medjutim kad će ta nova stranka doći na vlast? Nažalost, sa ovakvim narodom, nikad.

ODGOVORITE
Name

dado

11.12.2014 15:45

SAMO MI RECITE STO BOSNJACI VOLE BOSICA A DODIKA MRZE I SVE JE JASNO

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

11.12.2014 23:51

"dado", jasno je da si mentalno zaostao.

ODGOVORITE
Name

petar

12.12.2014 18:28

Bosicu ti moras svoj problem da rijesis.

ODGOVORITE