Krah u Evropi - rasprodaja u Dinamu!

Zagrebački Dinamo ponovo je imao vrlo lošu evropsku sezonu koja je i definitivno okončana porazom u Rumuniji od Astre.

Fudbal 29.11.2014 | 16:10
Krah u Evropi - rasprodaja u Dinamu!

Taj poraz mogao bi značiti "zimsku rasprodaju" na Maksimiru, pošto je postalo evidentno da Modri ni ove godine neće prezimiti u Evropi.

Kandidata za odlazak je mnogo. Najviše se kroz medije provlače imena Sudanija, Čopa i Brozovića, koje već neko vrijeme pokušavaju dovesti neki renomirani evropski klubovi.

Najviše šansi za prodaju ima Brozović, koji bi navodno mogao otići za osam miliona evra. Kao potencijalni kupci ovog hrvatskog reprezentativca spominju se Arsenal, Borusia, Inter i Milan. Sporting iz Lisabona bi u svoje redove mogao dovesti Duju Čopa, koji iza sebe ima odličnu polusezonu, dok je Alžirac Sudani već neko vrijeme na meti Majnca.

Šta će od svega biti, ostaje da se vidi u mjesecima koji dolaze. Sigurno je jedno: Dinamo ponovo nije ispunio svoj evropski cilj, bez obzira na sasvim respektabilnu, ali i skupu ekipu.

I dok Rijeka i ove sezone u Evropi predstavlja Hrvatsku u sjajnom svjetlu, zagrebački Dinamo je sramoti širom starog kontinenta.

Moodri su poraženi u Rumuniji od Astre (1:0) što je za Dinamo bio, vjerovali ili ne, trinaesti gostujući evropski poraz zaredom.

U posljednjih osam sezona je Dinamo svaki put igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Odigrali su Zagrepčani dvadeset i dvije utakmice van Maksimira, a poraženi su čak osamnaest puta. Dva puta je bilo neriješeno, a ostvarene su dvije pobjede i to protiv Beverena i Briža. To je sve od Dinama u posljednjoj deceniji.

Dinamo je u gostima gubio od najvećih evropskih klubova, ali i od onih nešto slabijih. Modre su pobjeđivali Real Madrid, Lion, Ajaks, Viljareal, PSŽ, Ludogorec, Černomorec, Salcburg, Astra...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BiH Mostar

29.11.2014 16:42

Uvijek protiv Dinama bastiona Tuđmanovštine.

ODGOVORITE