Kim Džong Un postavio sestru na visoku funkciju

Državni severnokorejski mediji prvi put su objavili da je mlađa sestra lidera te zemlje Kim Džong Una, Kim Jo-Džong, postavljena na rukovodeću poziciju u vladajućoj Radničkoj partiji.

Svijet 29.11.2014 | 08:31
Kim Džong Un postavio sestru na visoku funkciju

Kim Jo-Džong, koja nema ni 30 godina, postavljena je na mesto zamenika direktora odeljenja u Centralnom komitetu te stranke, objavila je centralna novinska agencija Severne Koreje (KCNA). Kim Džong-Un je treća generacija porodice Kim koja vlada Severnom Korejom, podsetio je BBC.

Njegova tetka, Kim Kjong-Hi, takođe je bila na visokoj funkciji u partijskoj hijerarhiji, ali se o njoj ništa ne zna od decembra prošle godine, kada je njen muž - bivši "čovek broj dva" u Severnoj Koreji, Džang Song-Thek, optužen za izdaju i pogubljen.

Sestra, Kim Jo-Džong, za koju se pretpostavlja da ima 27 godina i da se školovala u Švajcarskoj, prvi put se pojavila u javnosti na sahrani oca i dugogodišnjeg lidera Severne Koreje Kim Džong-Ila, decembra 2011, da bi se od tada povremeno pojavljivala u pratnji brata, ali bez posebne funkcije.

Prema nekim nagađanjima, Kim je zapravo pripremana za ulogu koju je imala njihova 68-godišnja tetka, koja je godinama bila bliska saradnica njenog pokojnog brata sa visokim funkcijama u partiji i činom generala sa četiri zvezdice.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

29.11.2014 08:00

nismo daleko od ovih, imamo samo slobodu da ne moramo "lizati" baju i njegove papke.

ODGOVORITE
Name

СЕНОВИЋ

29.11.2014 08:01

'' Волу га до плача ''

ODGOVORITE
Name

Mile je ljubomoran

29.11.2014 17:51

Njegova tetka nije general sa 4 zvjezdice i jos nije svecano pofubio nikog iz opozicije dok veĺiki vodja je vec slistio pola familije

ODGOVORITE