EL: CSKA ''ubio'' šampiona Evrope!

Soni Vims sa 19 poena predvodio je CSKA do ubedljive pobede nad Makabijem- 84:61!

Košarka 27.11.2014 | 22:35
EL: CSKA ''ubio'' šampiona Evrope!

Armejci ostaju nepobedivi! Moskovski CSKA ostao je nedodirljiv u Evroligi pošto je u sedmom kolu slavio protiv Makabija u Tel-Avivu-84:61 . U ruskoj ekipi ni danas nije bilo Miloša Teodosića koji se još uvek nije oporavio od povrede stopala.

Čak šest igrača u timu Dimitrisa Itudisa imalo je dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji među njima bio je Soni Vims sa 19 ubačenih poena, dok je Saša Kaun postigao četiri manje. U domaćoj ekipi najviše je pokaza Devin Smit koji je upisao 14 poena, a Silvan Lendsberg postigao je 12.

Moskovljani su odigrali fantastičnu prvu četvrtinu koju su dobili sa čak 13 poena viška (25:12) preko sjajnog Sonija Vimsa koji je razbio Makabi sa 13 poena u tom delu meča. Izraelci su uspeli malo da smanje razliku do poluvremena, ali ne onoliko koliko su želeli, te je moskovski velikan sa dvocifrenom prednošću otišao na odmor- 40:30.

CSKA je nastavio sa dobrom igrom i preko Voronceviča i Kauna Moskovljani podižu razliku i na 15 poena, a Makabi katastrofe spasio je Silvan Lendsberg i pred odlučujući kvartal gosti su vodili- 59:46. U poslednoj četvrtini prednost ruskog prvaka je samo postajala veća, a domaćin je na kraju doživeo pravu katastrofu u svojoj Nokia areni- 61:84.

CSKA je ostvario i sedmi trijumf iz isto toliko duela i suvereno vlada Grupom B, dok šampion Evrope iz Tel-Aviva sada ima skor 4-3 i ostaje na trećoj poziciji.

Komentari / 0

Ostavite komentar