Neće biti smanjenja plata

Predsjednik Saveza sinidakata Republike Srpske Ranka Mišić zatražila je da Ministarstvo rada i
boračko invalidske zaštite bude podijeljeno na dva resora i da Sindikat obavezno bude konsultovan kod izbora ministra rada.

Republika Srpska 27.11.2014 | 20:52
Neće biti smanjenja plata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio nakon sastanka s rukovodstvom Saveza sindikata da  radnici neće biti prepušteni stihiji i da će brojni problemi biti rješavani uz pomoć i prijedloge Sindikata.

"Naše opredjeljenje je da nećemo i nemamo namjeru da smanjujemo plate u javnom sektoru, ali imamo namjeru da smanjujemo javnu potrošnju", naglasio je Dodik.

Predsjednica Saveza sindikata Ranka Mišić posebno je naglasila da sindikat želi da bude konsultovan prilikom imenovanja budućeg ministra rada.

"Ono od čega mi ne odustajemo jeste formiranje ministarstva rada ili zapošljavanja i socijalne politike, najmanje je bitno kakav će naziv nositi. Mnogo je važnije da Republika Srpska ima ministarstvo rada i da ima ljudske resurse koji će biti u fokusu onoga što jesu u ovom trenutku veliki problemi radnika Republike Srpske.

Tu mislim na značajan broj radnika koji  radi i u javnom i u privatnom sektoru čija prava se ne poštuju, koji ne mogu da ovjere zdravstvenu knjižicu, koji ne mogu da budu penzionisani," istakla je Mišić.

Mišićeva je napomenula da budući premijer posebno mora da se stara da radnici budu redovno plaćeni i da im budu uplaćeni doprinosi, kao i porezi, što do sada nije bio slučaj.

"Rješavanje tih problema mora biti prioritet novog ministra rada i novog predsjednika Vlade", naglasila je Mišić.

Buduća Vlada mora da donese nove zakone o inspekcijama, novi zakon o poreskom postupku, a sve s ciljem da radnik u RS ne trpi zbog nesavjesnih poslodavaca, zaključila je predsjednik Sindikata.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

posten

27.11.2014 20:00

Ma kakav posao, kakvo ministartsvo rada.Dodik se zabuljio u noge dotične.Sigurno će imati problema sa Željkom zbog ovog skandala.

ODGOVORITE
Name

333

27.11.2014 21:15

Jeste li vidjeli kako je pepeljuga poslije pres konferencije ispustila maramice a princ je pokupio.

ODGOVORITE
Name

Miki

27.11.2014 22:13

Došla Ranka kod Baje i izbacila nogare ko pilote na Savskom mostu . Nije adresa Baja nego Vlada RS a gdje se treba obratiti za podršku Sindikatu .Beži Ranka nosi se ti imaš 5000 platu

ODGOVORITE
Name

Majka Tereza

28.11.2014 05:48

нека си му рекла, сад ће,,чаробним штапићем,, све бити ријешено...

ODGOVORITE