EL: Bobi zna recept za Neptunas!

Centar crveno-belih zna recept za pobedu nad Neptunasom u četvrtak uveče.

Košarka 27.11.2014 | 11:35
EL: Bobi zna recept za Neptunas!

Crvena zvezda Telekom je partijama u prvih šest kola zaslužila bolji skor od 3-3, ali realnost je takva da joj u sedmoj rundi dolazi litvanski Neptunas sa istim bodovnim učinkom i da je pobeda jedino što dolazi u obzir - ako Radonjićevi izabranici žele da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige.

Poslednjih dana mnogo više se pričalo o ubistvu Marka Ivkovića u Istanbulu i kako će se ta tragedija odraziti na ekipu (i na atmosferu u Kombank areni), nego o samom porazu od Galatasaraja i pobedi nad Cedevitom u Zagrebu.

Jasno je da duel sa Neptunasom neće biti tipična evroligaška utakmica u Beogradu, ali na igračima je da zaborave na okolnosti i tokom 40 minuta efektivne igre urade ono što je njihov posao.

"Prvo treba napuniti ovu halu, a onda se spustiti u stav i igrati odbranu kakvu smo igrali u poslednjih nekoliko utakmica", rekao je Boban Marjanović na poslednjem treningu u Areni.

"Sve što se dogovorimo u svlačionici, moramo da prenesemo na teren, ali mislim da je odbrana ključni faktor pobede", dodao je ubedljivo najkorisniji igrač dosadašnjeg toka Evrolige.

Svi u Zvezdi pamte kako ih je ovaj protivnik pobedio u Klajpedi - rafalom trojki u prvom poluvremenu i košem postignutim tri sekunde pre kraja, nakon što su anulirali "minus 15".

"Ime Neptunas ne znači ništa, ali imaju odličnog trenera, igraju odlično i zaslužuju respekt. U gostima su malo lošiji, ali sa šuterskim ekipama se nikad ne zna. Desi se da pogode sve što šutnu, kao u Litvaniji u prvom poluvremenu. Moramo na to da obratimo posebnu pažnju i da iz dobre odbrane razvijemo i kvalitetan napad", poručio je Marjanović.

Utakmica počinje u 19 časova, a ulaznica još ima u prodaji.

Zanimljivo je da će Neptunas zbog kasnog dolaska u Beograd imati samo lagano "upoznavanje" sa obručima u četvrtak pre podne.

Komentari / 0

Ostavite komentar