Puder uskladite uz boju kože

Dobra podloga za suvu kožu je tečni puder, dok masnoj koži sa proširenim porama više odgovara kompaktni ili u prahu. Zrelijoj koži odgovaraju hidrantni, uljani tečni puderi.

Moda i ljepota 27.11.2014 | 11:26
Puder uskladite uz boju kože

Kada je puder u pitanju, najvažnije je da vodite računa o boji. Nijansu bi trebalo da uskladite uz ten, jer u protivnom možete da delujete neprirodno.

- Najbolje je da puder testirate na vratu, odaberite približno istu boju ili za nijansu svetliju od kože - savetuje Jasmina Lilić, profesionalna šminkerka. - Dobra podloga za suvu kožu je tečni puder, dok masnoj koži sa proširenim porama više odgovara kompaktni ili u prahu.

Zrelijoj koži odgovaraju hidrantni, uljani tečni puderi koji hrane kožu i vraćaju joj vlažnost.

- Tečni puder nanesite sunđerom ili utapkajte prstima, prvo na sredinu lica i bradu, a zatim ga razmažite ka spolja. Podočnjake kamuflirajte tako što ćete prstom, na koji ste naneli korektor, nežno utapkati deo ispod očiju.

Puder u prahu je najbolje da nanesete četkicom, a preko kvalitetnih tečnih pudera ne morate ni da ga stavljate, već samo nanesite rumenilo.

- Vodite računa da ne preterate sa rumenilom, stavite ga od vrha obraza i kružnim pokretima četkicom razmažite ka uhu - savetuje sagovornica "Života plus".

Komentari / 0

Ostavite komentar