DV: Turci imaju grižu savesti zbog ubistva!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević zahvalio se Banvitu na gostoprimstvu u okviru meča sedmog kola Evrokupa.

Košarka 27.11.2014 | 09:20
DV: Turci imaju grižu savesti zbog ubistva!

Turski Banvit je dočekao Partizan u senci tragičnog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, no crno-beli su imali prijatan doček, uz minut ćutanja za Marka i transparent kojim je 25-godišnjem navijaču odata počast.

"Na svakom koraku u Turskoj, počev od aerodroma do dvorane pratila nas je posebna pažnja i toplina ljudi koji iskreno žale zbog onoga što se desilo u Istanbulu i zbog toga što je jedan Srbin, vezano za događaj košarkaške utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde, izgubio život. Moram da naglasim da se ovde oseća kolektivna griža savesti i da je ljudima iz košarke neizmerno žao što se to desilo. Shvataju da je taj gubitak ne može da se nadoknadi, ali prepoznaju da je to simbol da nešto tako nigde i nikada više ne sme da se desi", rekao je za sajt kluba Vujošević.

Crno-beli imaju za čim da žale, pošto su imali šut za pobedu, a poraženi su posle produžetka sa 90:85.

"Banvit je dobra ekipa koja ima svoj prepoznatljiv način igre i nije slučajno što su prvi vrhu tabele. Mislim da smo odigrali kvalitetan meč. U odlučujućim momentima kada se utakmica lomila, onda kada je bilo najvažnije, nismo našli najbolja rešenja, pre svega, u napadu. Banvit je toliko dobra ekipa da pomoć koju su imali od sudija i u Beogradu i ovde, njima zaista nije potrebna i nikome ne služi na čast", zaključio je Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar