Aguero je Bajernu bio ''lenj''! A sad?!

Napadač Sitija 2006. godine bio blizu prelaska na Alijanc Arenu, a Bavarci su odluku između ostalog doneli i zbog napadačevog načina zagrevanja!?

Fudbal 27.11.2014 | 08:20
Aguero je Bajernu bio ''lenj''! A sad?!

Bajern Minhen je jedna od aždaja evropskog fudbala, a poredak na Starom kontinentu bi bio u potpunosti jednostran da Feliks Magat nikada nije kročio u Bavarsku, pošto je on pre osam godina blokirao transfer koji bi klubu sa Alijanc Arene najverovatnije doneo potpunu dominaciju.

Jedan od najboljih svetskih napadača Serhio Aguero je 2006. godine bio blizu prelaska u Nemačku iz Independijentea. Cena za tadašnjeg 17-godišnjaka ne bi bila mala – 15.000.000 evra – ali koliko Argentinac vredi najbolje znaju navijači Atletiko Madrida i Mančester Sitija, a od juče i pristalice Bajerna.

Aguero je sinoć postigao tri gola protiv Bavaraca i doneo pobedu svojoj ekipi, a uprava kluba je u loži proklinjala dan kada su poslušali savet fudbalskog Sadama – Feliksa Magata.

Šampion Nemačke je bio jedan od timova koji je pratio mladog Argentinca, jednog u nizu novih Maradona, generalni direktor Uli Henes je tvrdio da Independijente traži previše para, dok je Karl Hajnc Rumenige priznao da bi bili očerupani, ali da je Aguero mnogo talentovan.
„Moramo da uletimo pre Italijana i Španaca, inače će biti mnogo skup“, rekao je tada Rumenige.

Henes je otputovao u Južnu Ameriku kako bi uživo gledao mladog napadača, ali je doneo odluku na osnovu Aguerovog zagrevanja?!
„Njegovi saigrači su se zagrevali, a on je samo bio naslonjen na ogradu. Jedina stvar koju je uradio na utakmici je to što je pobedio i realizovao penal“, objasnio je svoju logiku Henes. On je tada poslao tri puta manju ponudu od tražene i Argentinci su se samo nasmejali.

Nesiguran, Henes je odlučio da pošalje trenera prvog tima Magata da skautuje sadašnju svetsku zvezdu i stručnjak se vratio besan.
„Nikad više nemojte da gubite moje vreme, ono je suviše dragoceno da gledam igrača koji ne radi ništa osim što stoji na terenu tokom cele utakmice“, naveo je Magat i okarakterisao Aguera kao lenjivca.

Navijačima Atletika i Sitija je više nego drago što su Bavarci propustili svoju šansu, a uz svo dužno poštovanje prema Mariju Gomezu, njegovom imenjaku Mandžukiću i Robertu Levandovskom, ali uprava Bajerna ima za čim da žali. Ipak je Aguero sam krem svetskog fudbala.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Budimo_realni_za_Aguera

27.11.2014 07:24

Hajde budimo realni - ono da je u nasim ligama FIFA bi ocijenila namjestaljkom. Bayern se otisao zezati i "pustili" im dva gola pred kraj da ih ne obrukaju a igraju samo sa 10 igraca (usput City ne bi vjerovatno vidio ni Ligu Europe da nije pobijedio, a i ovako su im sanse upitne da ce dobiti Romu).

ODGOVORITE