EK: Partizan sad zavisi od drugih!

Lijetuvos i Banvit već su prošli među 32, a Partizanu predstoji teška i neizvesna borba za četvrto, ili čak treće mesto.

Košarka 26.11.2014 | 23:40
EK: Partizan sad zavisi od drugih!

Sve tri utakmice 7. kola E grupe Evrokupa pripale su domaćim ekipama.

Banvit je u produžetku bio bolji od Partizana - 90:85, dok je Lijetuvos Ritas savladao rumunski Asesoft rezultatom 79:72 (39:34).

Osim u Bandirmi, dramatično je bilo u Volgogradu, gde je Krasnji oktjabr naneo novi poraz Hapoelu iz Jerusalima - 69:67 (37:38) - uz 23 poena Romea Trevisa, a 24 Brejsija Rajta na drugoj strani.

TABELA: Lijetuvos 6-1, Banvit 6-1, Krasnji oktjabr 4-3, Asesoft 3-4, Hapoel 1-6, Partizan 1-6.

Dve prvoplasirane ekipe i matematički su osigurale plasman u Last 32 fazu, dok je Krasnji oktjabr naizgled obavio 99 odsto posla, ali u praksi će ruski tim morati još da se pomuči.

KO S KIM DO KRAJA

KRASNJI OKTJABR: Lijetuvos (G), Partizan (G), Banvit (D).
ASESOFT: Banvit (D), Hapoel (G), Partizan (D).
HAPOEL:Partizan (G), Asesoft (D), Lijetuvos (G).
PARTIZAN:Hapoel (D), Krasnji oktjabr (D), Asesoft (G).

Tri kola pre kraja u opticaju je mnogo kombinacija. Srpski šampion može dalje sa samo još dve pobede, a može i da ispadne uprkos stoprocentnom učinku do kraja.

Trenutno Partizan zna samo da sledeće srede u Pioniru mora da pobedi Hapoel, poželjno bi bilo sa bar četiri poena razlike.

Ako učenicima Duška Vujoševića to pođe za rukom, moći će da u zavisnosti od ishoda druge dve utakmice 8. kola prave kalkulacije za finiš grupne faze.

Sa sve tri pobede (uključujući najmanje "plus tri" protiv Krasnjeg oktjabra) i uz poraze Rusa u preostala dva meča, Partizan na kraju može da bude čak i ispred njih, na trećoj poziciji.

Jedna od formula za prolaz izgleda ovako: pobeda nad Hapoelom, poraz od Krasnjeg oktjabra i pobeda u Rumuniji u poslednjem kolu (skor 3-7), ali da Asesoft pre toga izgubi i od Banvita i od Hapoela, što nije nerealno.

Čak i da Izraelci pobede Asesoft i Lijetuvos, čime bi takođe ostvarili skor 3-7, crno-beli bi u "trouglu" sa njima i Asesoftom bili najbolji, sa tri pobede iz četiri međusobna okršaja...

Ipak, Partizanov fokus, što se tiče Evrokupa, za sada treba da bude samo na Hapoelu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vučić upropastio sport

27.11.2014 01:26

E moj Vučiću, možeš štimati lige u Srbiji za petokraku crnu i crvenu i navlačiti sebi glasove od ovaca ali čim iziđu na MZ vidi se sav jad srpskog sporta i ekonomski sunovrat države do kojeg si je doveo

ODGOVORITE