Zenit izbacio Benfiku iz LŠ!

Jedan gol u finišu utakmice vratio je Ruse u igru za osminu finala i izbacio Portugalce.

Fudbal 26.11.2014 | 20:55
Zenit izbacio Benfiku iz LŠ!

Remi nije bio opcija ni za jedne, ni za druge.

Na kraju, do zlata vredne pobede kolo pre kraja prve faze Lige šampiona, stigao je domaći tim.

Tradicija je ispoštovana u Rusiji, gde je Benfika doživela i četvrti uzastopni poraz, a Zenit i šesti put ostao neporažen u mečevima sa gostima iz Portugalije.

Sjajna asistencija Brazilca Hulka i još bolja završnica Portugalca Danija u 79. minutu za: Zenit - Benfika 1:0 (0:0) u Grupi C.

To znači da Benfika nema više nikakve šanse za plasman u "nokaut" fazu Lige šampiona, dok će fudbaleri Zenita u toku večeri navijati za pobedu Leverkuzena nad Monakom, kako bi im u Monte Karlu "igrao" i remi, na zatvaranju takmičenja u veoma izjednačenoj grupi.

Tim Andrea Viljaša-Boaša šest od sedam bodova osvojio je protiv Benfike, koju je pobedio i u Lisabonu u 1. kolu, kada je Artur bio isključen već u 18. minutu, a ruski klub stigao do 0:2 golovima Hulka u 5. i bivšeg igrača Benfike, Aksela Vitsela u 22. minutu.

Utakmica na "Petrovskiju", prema šansama vrednim pomena, trebalo je da bude završena rezultatom 3:1, ali je samo jedna pretvorena u gol, i to poslednja.

U 7. minutu, posle "bombe" koju je iz slobodnjaka, sa oko 20 metara, poslao snažni Hulk, njegov kolega iz reprezentacije Brazila Žulio Sezar zaustavio je telom, ali je količina kinetičke energije u tom "fudbalu" bila toliko velika, da se lopta vratila u polje. U pravoj "šumi" fudbalera dva tima na petercu, Sezar je, iako uzdrman, uspeo da dograbi loptu u sačuva glavu u isto vreme.

Kako je vreme prolazilo, tako je pritisak Zenita bio sve manji, a ekipa Žoržea Žezusa, opasnija. U 41. minutu, Benfika je imala lepu šansu za vođstvo, Nikolas Gaitan prošao je pored uspavanog Domenika Krišita i šutirao, ali je Jurij Lodigin to "ukrotio".

Po povratku na teren, gde je temperatura uveliko bila u minusu, prvu šansu imao je Zenit. U 64. minutu Dani je pretrčao Samarisa, namestio se na udarac i, umesto da proba, izabrao da proigra Hulka, ispred kog je uporni Samaris uspeo da izbije loptu u gol-aut. Ali, iz naredne šanse, Zenit je poveo.

Hulk je sa "roglja" kaznenog prostora, na desnoj strani, poslao levom nogom idealnu loptu na peterac, ni Luizao, ni Žardel nisu pratili Danija, koji je uhvatio "drop kik" i savladao Sezara - 1:0!

Odgovora Benfike nije bilo, pa je tako Zenit posle šest utakmica bez pobede na "Petrovskiju", od čega su pet bili remiji, konačno skinuo "kletvu". Benfika je nastavila da beleži loše rezultate na gostovanjima u Ligi šampiona, gde na poslednjih 12 mečeva ima samo jednu pobedu.

U najboljem slučaju, Žezusov tima, u kom ni ove večeri nije bilo povremenih srpskih reprezentativaca. Ljubomir Fejsa i dalje je povređen, dok Miralem Sulejmani nije bio ni na klupi za rezervne igrače.

GRUPA C

Zenit - Benfika 1:0 (0:0)
/Dani 79/

Bajer Leverkuzen - Monako (20.45)

TABELA: Leverkuzen 9, Zenit (+1) 7, Monako 5, Benfika (+1) 4.

Parovi 6. kola: Benfika - Leverkuzen, Monako - Zenit.

Komentari / 0

Ostavite komentar