Riberi grmi! Nisam glup, Ronaldo će opet biti najbolji!

„Kad sam video kako ga Blater grli i da je doveo celu familiju na ceremoniju bilo mi je jasno da mora da osvoji nagradu“, priseća se as Bajerna i kaže da bi ove godine priznanje trebalo da osvoje Nojer ili Roben.

Fudbal 26.11.2014 | 21:25
Riberi grmi! Nisam glup, Ronaldo će opet biti najbolji!

Ustanak u Minhenu protiv Kristijana Ronalda i čelnika FIFA! Posle Manuela Nojera, koji je prošle sedmice digao glas protiv asa Reala i zvaničnika Svetske kuće fudbala, oštricu napada ka njima usmerio je i jedan od najboljih igrača Bajerna Frank Riberi.

Povod za ljutnju Francuza je izbor za najboljeg igrača sveta čiji se pobednik, kako tvrdi krilni vezista, unapred zna.
„Dosta sam naučio iz prošlogodišnje gala večeri posvećenoj dodeli Zlatne lopte. Čim sam stigao u Cirih, rekao sam supruzi da ću izgubiti. Video sam kako Sep Blater grli Ronalda i kako je cela njegova porodica Portugalca na tom skupu. Nisam glup. Bilo mi je jasno da on mora da osvoji nagradu. Pa, ne bi tek tako poveo celu familiju na ceremoniju“, rekao je Riberi.

Prošle godine bio je možda i glavni rival asu Real Madrid, mnogi su smagtrali da je zaslužio trofej, jer je u 2013. osvojio sve - Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Nemačke - ali je Zlatna lopta završila u rukama Portugalca.
„Isto će se desiti i ovde godine. Šta drugo da kažem osim da bi Manuel Nojer ili Arjen Roben trebalo da osvoje priznanje. Ne možete da se ne složite sa tim. Naš golman je osvojio sve što je moglo da se osvoji, on je sjajan momak i nije arogantan. Arjen je odigrao fenomenalnu sezonu u Bundesligu, a bio je fantastičan i na Mundijalu. Plašim se, ipak, da će i ovoga puta politika umešati prste. Zlatna lopta više ne predstavlja nagradu za najboljeg fudbalera sveta, sve je politika. Uostalom, potvrđuje to i slučaj Fabija Kanavara, koji je 2006. dobio tu nagradu samo zato što je sa Italijom osvojio Mundijal“.

S obzirom da je ove izjave izdiktirao u pero novinaru Bilda može se tumačiti i da zaključak Franka Riberija služi kao ne baš vešt pokušaj da prikaže kako mu je na Alijanc areni sve potaman, iako je u sobi za lične trofeje jedno mesto prazno.
„Ne nedostaje mi Zlatna lopta. Nisam ljubomoran, jer mi ova nagrada više ništa ne znači. Srećan sam zbog onoga što imam ovde u Minhenu“, uverava Francuz.

Inače, Riberi se ove godine ne nalazi na spisku 23 kandidata FIFA i francuskog magazina Frans fudbal za Zlatnu loptu, 1. decembra lista će biti skraćena na samo tri imena, a svečano proglašenje pobednika zakazano je za 12. januar u Cirihu.

Komentari / 0

Ostavite komentar