Ko je, BRE, i Šta je, BRE, Japansko društvo?

Već dva dana pokušavam da saznam kakva je i čija humanitarna organizacija “Japansko društvo”, koja večeras u parlamentu Srbije treba da dodijeli nagrade Aleksandu Vučiću, Miloradu Dodiku i Emiru Kusturici.

Republika Srpska 26.11.2014 | 17:41
Ko je, BRE, i Šta je, BRE, Japansko društvo?

Ne postoji broj telefona te organizacije ni u Srbiji ni u Republici Srpskoj. Niti novinari iz Srbije imaju pojma o njima.

Na netu se može naći da su smješteni na Trgu Mladenaca 4/14 u Novom Sadu, ali vam na informacijama ljubazno kažu da ne postoji takva organizacija na toj adresi. I da ne postoji takva organizacija ni u Beogradu. Ni u Banjaluci.

Postoji njihov sajt na netu, na kojem nema nikakvog kontakt broja. Ali ima slika pozivnice za 21. maj ove godine za uručenje Velikih nagrada Vučiću, Dodiku, Kusturici i brojnim drugim ličnostima i kompanijama.

Potpisnik pozivnica je izvjesni Slobodan Maldini, arhitekta. Osnivači Japanskog društva su: Slobodan Maldini, Sofia Lancoš Maldini i Dragan Mirković.

Još se navodi da “Svake godine Japansko društvo će birati svoje počasne članove: Pojedince i kompanije”.

Nema ni riječi o sastavu žirija, za koji se tvrdi da je sastavljen od “eminentnih javnih ličnosti iz svijeta kulture i obrazovanja”.

Volio bih znati ko su ti Članovi Žirija koji su Dodiku dodijeli nagradu za “sveukupan doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbednosti Republike Srpske i regiona, za doprinos podizanju ugleda Republike Srpske u regionu i van regionalnih granica, za pokretanje sveukupnih društvenih reformi, realizaciju nove etape progresa društva i podizanje nivoa međudržavnih, međunacionalnih i opštih ljudskih odnosa u Republici Srpskoj”!

Riječ je, po svemu sudeći, o medijskoj manipulaciji i ujdurmi u kojoj učestvju i Vučićevi i Dodikovi kabineti. Dodikov kabinet me ne iznenađuje, a, Bogami, ni Vučićev, pa se u narednom vremenu može lako desiti da im nagrade uruči i “Sjevernokorejsko društvo”. Jer Vučić je sve više Dodikov Dron, koji on baca na Republiku Srpsku.
Ali o tome više uskoro.



POZIVNICA NA DODJELU VELIKIH NAGRADA

Zbog izvanrednih dostignuća na svim oblastima razvoja društva, žiri Japanskog društva koji čine naši istaknuti predstavnici na području kulture, društva i ekonomije doneo je odluku da Japansko društvo ove godine dodeli Velike nagrade:

1. ALEKSANDRU VUČIĆU, predsedniku Vlade Republike Srbije, za doprinos razvoju Srbije koji je učinio otpočinjući sveukupne reforme društva koje su bez presedana u novijoj istoriji Srbije, posebno za izvanredne napore koje čini u izgradnji novog, savremenog društvenog uređenja zasnovanog na najvišim svetskim standardima, za izvanredne rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala i sveukupnoj promeni svesti društva prema potencijalima zemlje i novim mogućnostima razvoja Republike Srbije;

2. MILORADU DODIKU, predsedniku Republike Srpske, za sveukupan doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbednosti Republike Srpske i regiona, za doprinos podizanju ugleda Republike Srpske u regionu i van regionalnih granica, za pokretanje sveukupnih društvenih reformi, realizaciju nove etape progresa društva i podizanje nivoa međudržavnih, međunacionalnih i opštih ljudskih odnosa u Republici Srpskoj;

3. EMIRU KUSTURICI, humanisti i stvaraocu, za izvanredan doprinos razvoju kulturne svesti u regionu, posebno u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, za izvanredan doprinos afirmaciji kulture, istorije i tradicije Srba i ostalih narodnosti koji žive na našim prostorima, za realizaciju dugoročnih projekata na Mokroj Gori i Andrićgradu, kojima se afirmišu naše kulturne i druge trajne vrednosti na najbolji mogući način;

4. MASAFUMIJU KUROKIJU, Ambasadoru Japana u Republici Srbiji, za izuzetan doprinos međudržavnoj saradnji Srbije i Japana, za realizaciju pomoći Japana Republici Srbiji na mnogim poljima, uključujući humanitarnu pomoć, posebno za pomoć prilikom realizacije donacije hibridnih vozila Vlade Japana Republici Srbiji i donacija Japana na polju obrazovanja, zdravstva i zaštite životne sredine.

5. ALEKSANDRU VULINU, Ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za izvanredan doprinos održivom razvoju i pomoć srpskim sredinama na području Kosova i Metohije, za doprinos stabilizaciji sveukupnih odnosa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

6. SLOBODANU TRKULjI, muzičaru, za doprinos u predstavljanju srpske kulture izvan granica zemlje i razvoju tradicionalnog muzičkog izraza kod nas;

7. Kompaniji "JT JAPAN TOBAKO" a.d. Senta za humanitaran rad, posebno za donacije korisnicima narodne kuhinje i realizaciju programa stipendija "Sakura" koje JTI dodenjuje svake godine studentima iz Srbije za istraživački rad u Japanu;

8. Kompaniji "PRO TEAM" i gospođi Neli Perović za izvanredna dostignuća u poslovanju i unapređenju poslovanja, kao lideru među preduzećima na pollju špedicije i transporta;

9. Kompaniji "TIGAR", Pirot i generalnom direktoru Nebojši Đenadiću za realizaciju programa reorganizacije kompanije i humanitarnu delatnost kompanije "Tigar";

10. Rasadniku "EDEN" i Iliji Jovanovu direktoru rasadnika, za razvoj malog preduzetništva u Srbiji, privatnu inicijativu i postignute rezultate u primeni vrhunskih naučnih dostignuća u malom privatnom preduzeću.11. Specijalnu nagradu "Prijatelj Japana" japanologu Draganu Milenkoviću, za 40-togodišnji doprinos širenju japanske kulture u Srbiji i predstavljanje srpske kulture u Japanu.

SVEČANA DODELA VELIKE NAGRADE JAPANSKOG DRUŠTVA BIĆE ODRŽANA 21. MAJA 2014. U 12Č U VELIKOJ SALI MUZEJA KINOTEKE U BEOGRADU U UZUN MIRKOVOJ ULICI BR . 1. OVIM POVODOM POZIVAMO VAS DA VAŠIM PRISUSTVOM UVELIČATE OVU SVEČANOST.

Zahvaljujemo se svim dobitnicima Nagrade Japanskog društva" na izvanrednim dostignućima i čestitamo im na izvanrednim rezultatima i naporima koje čine na polju razvoja našeg društva.  Želimo vam puno uspeha u daljem radu .

Slobodan Maldini, predsednik Humanitarne organizacije Japansko društvo.

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Kompas

26.11.2014 16:54

Čestitam Trkulji!

ODGOVORITE
Name

Baka

26.11.2014 16:56

Ko koga ovdje obmanjuje. Nisam senilna kao narodni poslanik Ilija, ali danas je 26. novembar, a ne 21. maj.U ovom ludilu zna li ko objasniti.

ODGOVORITE
Name

trt mrt

26.11.2014 17:01

Iza ovoga stoji Ranko Skrbic! Bio u Japanu na studijskom putovanju, a poslije aktivan u drustvu japansko-srpskog prijateljstva. Komicna nagrada. U rangu Zahvalnice Mjesne zajednice Prijakovci! Vidi se da su ocajni kad ovakve stvari rade. Provjereno!!!

ODGOVORITE
Name

Fritz

26.11.2014 17:26

Hm, Dodik planira nove izbore, na kojima će pokušati da odradi nešto slično onome što je Vučić uradio u Srbiji kada je pomeo opoziciju. A treba mu Vučić da izgleda uvjerljivije. Eto novih izbora to je to.

ODGOVORITE
Name

Cenzura...

26.11.2014 17:40

trt mrt 26.11.2014 18:01 Ako je ova tvoja informacija tačna a predpostavljam da jeste, neka je neko dopuni sa cifrom koja je uplaćena da bi se nagrade dobile...

ODGOVORITE
Name

Fritz

26.11.2014 17:49

Sad sam bio na tom sajtu, piše dodjela srijeda 21 maja. Na sajtu RTS objavljeno juče da mu je dodijeljena nagrada. Ovo je notorna glupost otprilike.

ODGOVORITE
Name

Saša D.

26.11.2014 17:50

Miloradu Dodiku za sveukupan doprinos razvoju ekonomije. Dodik se razumije u ekonomiju koliko Ilija Stevančević u atomsku fiziku.

ODGOVORITE
Name

Darko Stojanovic

26.11.2014 18:03

Pa recimo da su je likovi trebali tada u Maju dodjeliti ali se desile poplave pa to prolongirano tek sada. A o cemu se i o kome ovde radi je u sferi Nidze Veze. Tj. sigurno da ima veze samo ce se veza nekada kasnije sama pokazati ko kome i zbog cega, koliko i kada!Cuj Japansko drustvo a nigdje Japanca na vidiku!

ODGOVORITE
Name

Majka Tereza

26.11.2014 18:15

Гебелс је ,,мала маца,, за ове манипулаторе...

ODGOVORITE
Name

maki

26.11.2014 18:18

Tri loša ubiše Miloša.

ODGOVORITE
Name

Soko

27.11.2014 07:51

Koliko je moja baba zaslužila nagradu-priznanje toliko je i Dodik. Priznanje je ekvivalent između onog ko daje i ko prima. HAHAHA DODIK I JAPANCI.

ODGOVORITE
Name

Čekajući Olafa

27.11.2014 08:50

Ovo ne liči na Japan, niti na Japance. Ni nalik, ni naviti.. Ovdje su Vučić i japanski ambasador debelo zloupotrijebljeni.

ODGOVORITE
Name

Mirko Jankovic

28.11.2014 10:02

Evo ovako to je formirano drustvo prosle godine nakon sto je Slobodan Maldini se konsultovao kako i na koji nacin moze da se docepa para iz neke bogate zemlje. Pa je malo isao u Japan, pa molio i trazio para pa su mu dali. A taj novac je ulozio u izdavalje svojih knjiga 5 ukupno izdao u 2014 . Izdavac nejgovo drusto koje formirao sa sovjom kcerkom koja je takodje direktni uzivalac jer njene fotografije je objavio, dizajn itd. Znaci fmailijarna firma za brzo bogacenje. A sad m utreba malo reputacije i on je na prepad uhvatio Vucica koji se nije informisao ni o drustvu ni o radu , takodje Dodik mu treba da otvori jos jedno udruzeneju Srpskoj a Kusturica na Mokroj Gori da mu otvori centar koji ce imenovani da dizajnira i da vodi projekat i da oopet oguli jadni narod koji bi trebao da se pomogne jer to je Humanitarna organizacija zar ne???? Leksikon likovnih umetnika je objavio takodje od para humanitarne pomoci koju prodaje umetnicima koji su sretni da su odabrani a odabrani su svi koji su aplicirali jer njemu treba para treba da se proda ta knjiga i u nedogled .... istrazite ljudi... takve organizaicje treba zatvoriti sto pre ..

ODGOVORITE
Name

ogorceni

02.12.2014 08:38

Dokle moze da ide ljudska pohlepa? Maldini je formirao udruzenje za svoje licno promovisanje i svoju i svoje kcerke dobit. Ako vidite njegov site http://maldinislobodan.wix.com/support-the-children videcete link gde ce da vas odvede. On prodaje svoje knjige a kao pola ide u dobrotvorene svrhe, a onda da opciju dak upite knjigu 50%jeftinije i da ne uplatite nista deci Iako tvdi na sajtu da ce ici 50% za decu. Znaci dovodi u zabludu ljude koji kupovinom misle da ce nesto otici za decu. Takodje on se zove predsednik drustva koje je registrovano u novom sadu a adresa postoji i u Beogradu. Njegova ''humanitarna''' organizacija pomaze njemu i njgovoj kcerci Sofiji da se promovisu. Japansko drusto nema nikakve veze sa japancima izuzev imena u udruzenju. Maldini je osnovao udruzenje pre godinu dana. Uvukao je jadnog ambasadora Japanskog u neciste poslove. Japanski ambasador veruje da je to humanitarna organizacija zato je pristao da saradjuje. Kroz tu konekciju Maldini je pozvao Kusturicu obecavsi mu da ce on kad dobije fondove iz Japana graditi Japanski centar na mokroj gori koja ce privuci Japanske turiste.( na sajtu udruzenja mozete videti ideje njegovog projekta sa idejama gde bi to moglo da se gradi).Opasan igrac. Naravno on Maldini ce da projektuje taj objekat, on ce da ga gradi parama iz humanitarnog drustva i taj objekat ce biti vlasnistvo Japanskog drustva ciji je vlasnik Maldini. Gde je tu humanitarno delo. Ali to nije sve. Maldini sa svojim nedavno otkrivenim sposobnostima ubedjivanja kroz Kusturicu dosao je do Dodika. DOdik ce da pomogne maldiniju da takodje otvori jedan centar Japanski u Srpskoj Republici . TAj ce centar on da projektuje i njegova kcerka a pare ce da dobiju iz Japana. Vlasnici ce naravno da budu ko drugi nego Klan Maldini. itd .... Katastrofa je da ljudi mogu da budu toliko grabezljivi da uzimaju novac namenjen najugrozenijima. Novac kao za humanitarnu organizaciju ove godine je utrosio za stampanje svojih knjiga 4 ili pet je objavio. Ko je izdavac ? pa naravno njegovo Japansko drustvo. Japanci su jako osetljivi i pomoci ce Srbiji jer misle da pomazu humanitarnu organizaciju. Ko kontrolise novac>? Njegova kcerka SOfija Lanos Maldini i Dragan Mirkovic iz Rume su osnivaci. Potrazite Dragana pa ga pitajte detalje. MIslim da je katastrofalno da VUcic primi tu nagradu ako je znao cime se Maldini bavi , a ako nije jos tuznije jer ko su mu savetnici, ko mu radi istrazivanje??? Sad zamislite ja sednem sa svojom kcerkom i nadjem jos jednu osobu i formiram udruzenje da bi objavljivala svoje knjige i promovisala sebe a u ime udruzenja stavim npr Austrijsko udruzenje Humanitarno , i zamolim ambasadora Austrije da organizujemo neke velike nagrade da bi mi rejting pri skupljanju fondova porastao i pozovemo Vucica itd .... gde je kraj ovim nvo koje uzimaju novac od onih ocajnika, ugrozenih, raseljenih, napustenih, starih, iznemoglih kojima pomoc zaista treba. Cista megalomanija i pohlepa ljudska se pokazala u ovom primeru japanskog drustva. problem je sto mi nemamo novinare koji imaju istrazivackog duha i sposobnosti.Bio nam je potreban novinar is Banja Luke da skrene paznju na ovo. A nijedan iz Srbije , da li iz straha ili iz neznanja nije mi jasno.

ODGOVORITE