EL - Zvezda: Neptunas ništa neće odlučiti

Trener crveno-belih Dejan Radonjić i kapiten Luka Mitrović ističu značaj utakmice protiv litvanskog tima (četvrtak, 19.00), ali i podsećaju da taj duel neće biti presudan u borbi za Top 16.

Košarka 26.11.2014 | 17:25
EL - Zvezda: Neptunas ništa neće odlučiti

Pred 7. kolo Evrolige, stanje na tabeli Grupe D jasno najavljuje veliku borbu za plasman u Top 16:
Olimpijakos je prvi i bez problema, sa skorom 6-0. Slede ga Crvena zvezda Telekom, Galatasaraj i Neptunas sa po tri pobede i tri poraza, pa Laboral Kuća 2-4 i Valensija 1-6.

U četvrtak uveče, u Kombank areni, crveno-beli će dočekati rivala iz Litvanije i pobeda bi ih dovela pred vrata Top 16 faze. Revanšom za poraz u Klajpedi, tim Dejana Radonjića napravio bi ogroman korak ka "ostvarenju sna", kako je plasman nazivan pre početka sezone.

"Ako se dobro sećam, bilo je mišljenja da Neptunas više nikoga ne može da dobije posle te utakmice i da smo tada sebe doveli u jako lošu situaciju. Evidentno je da Neptunas čvrstinom, kvalitetom i iskustvom može da igra na visokom nivou. Ne bi trebalo zaboraviti da su oni bili najbliži od svih ekipa pobedi nad Olimpijakosom", rekao je Radonjic u Kombank areni u sredu.

Dodao je..

"Naravno, jasno je da želimo da savladamo Neptunas. Svesni smo činjenice da bi nam pobeda omogućila bolju poziciju pred finiš, iako ovo nije odlučujući meč, jer možemo da igramo protiv svih rivala i očekuju nas još tri utakmice".

U hali neće biti organizovanog navijanja zbog odluke "Delija" da ćutanjem cele večeri odaju poštu ubijenom Marku Ivkoviću. Zbog te tragedije će sve utakmice Evrolige i Evrokupa početi minutom ćutanja.

"Sve odluke navijača poštujemo i očekujem da svi zajedno dođemo do pobede, mi na parketu i puna dvorana, kojoj se nadamo".

Zvezda prvi put ove sezone dočekuje evroligaškog rivala kao favorit. Kapiten Luka Mitrović govorio je o pritisku.

"U Zvezdi pred svaku utakmicu postoji određeni pritisak. Nema sada posebnog pritiska u smislu da nam to nije odlučujući meč za plasman", rekao je on i posebno istakao:
"Nalazimo se u paklenom ritmu utakmica i putovanja. Sutra nas, bez preterivanja, očekuje jedan od najbitnijih mečeva u dosadašnjem delu sezone".

U vezi sa značajem utakmice, Radonjić je dodao...

"Igrali smo važne utakmice, igramo ih i igraćemo ih. Pritisak je nešto što je prisutna, ali i očekivana okolnost".

Kapije Kombank arene u četvrtak će biti otvorene od 16.30, a klub je apelovao na navijače da ne ubacuju predmete u teren i zamolio da ne bude uvredljivih skandiranja u svetlu istanbulske tragedije.

"Oči cele Evrope biće uperene ka Kombank areni i bilo kakvo uvredljivo skandiranje moglo bi da izazove veliku štetu i zemlji i klubu", poručio je portparol Crvene zvezde Jovo Karanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar