Ovo su najtraženija zanimanja u SAD

Studija koju je uradila istraživačka kompanija “KarierBilder” (CareerBuilder), na osnovu ponude i tražnje na tržištu rada, otkriva koja su najtraženija zanimanja u SAD za 2015. godinu.

Svijet 26.11.2014 | 15:06
Ovo su najtraženija zanimanja u SAD

Listu od 10 zanimanja za koja se otvara više radnih mesta nego što ima radne snage, i za koje su poslodavci spremni dobro da plate, predvodi marketinški menadžer, koji će ujedno imati i najveću prosečnu godišnju platu od 119.000 dolara.

Na drugoj i trećoj poziciji su softverski programer i medicinska sestra, sa identičnom platom – od 93 hiljade dolara.Među najdeficitarnijim zanimanjima su i inženjer u industriji (81 hiljada dolara), sistemski i mrežni administrator (74 hilijade) i web programer (58 hilijada dolara).

Zdravstveni menadžer, koji je na sedmom mestu po deficitarnosti, imaće godišnju zaradu od 90 hiljada dolara, sledi psihoterapeut s platom od 80 hiljada dolara.Devetu i desetu poziciju zauzimaju dečji govorni terapeut, sa godišnjom platom od 70 hiljada dolara, i menadžer prodaje koji će godišnje zarađivati 106 hiljada dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar