Ćurčić: Pričaću sa svima, imamo još šanse za EP!

"Moramo da napravimo tim koji će doneti rezultat. Nama su potrebna 23 igrača sa istim razmišljanjem. Imamo karakternu jaku reprezenatciju, ali sujeti nije mesto u timu", poručio novi selektor "orlova".

Fudbal 26.11.2014 | 16:40
Ćurčić: Pričaću sa svima, imamo još šanse za EP!

Radovan Ćurčić i zvanično je novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. On je na veoma posećenoj konferenciji za medije u Staroj Pazovi poručio da se prihvatio nove funkcije jer veruje da "orlovi" mogu da naprave dobar rezultat.

"Pre svega bih želeo da se zahvalim čelnim ljudima FSS i IO na jednoglasno ukazanom poverenju. Ovo je velika čast za mene, ali i obaveza i odgovornost da budem na radnom zadatku kojem odmah moram da pristupim sa velikom željom u pokušaju da napravimo dobar rezultat. Verujem da ćemo uspeti", poručio je Ćurčić.

On je istakao da situacija u kojoj se reprezentacija nalazi nije nimalo laka, ali da smatra da Srbija ima kvalitet.

"Svi delimo mišljenje da je situacija teška. Da ne verujem da možemo da napravimo dobar rezulat, ne bih se prihvatio posla. Verujem u igrače, njihov kvalitet i karakter. Svi znaju u kakvoj se situaciji nalazimo. Nije trenutak za davnje obećanja. Pred nama je pet velikih izazova, pet velikih utakmica... U fudbalu nema garancija, ne smeju ni da se daju. Mogu da obećam da je pred nama mnogo rada. Igrači će morati da iznesu veliki teret da se izdignu i izađu iz teške situacije. Neću da kažem da nemamo tim. Imali smo tim koji nije doneo rezultat. Moramo da napravimo tim koji će doneti rezultat i koji će u tu svrhu raditi. Nama su potrebna 23 igrača sa istim razmišljanjem. Ovaj tim Srbije ne bi trebalo da se plaši ikoga. Imamo karakternu jaku reprezenatciju, ali sujeti nije mesto u timu".

Novi selektor saopštio je da će razgovarati sa svakim igračem koji je potreban nacionalnom timu, uključujući tu i Nemanju Vidića, Adema Ljajića i Nevena Subotića.

"Svaki igrač sa reprezentativnim nivoom je potreban timu. U narednih mesec dana imaćemo jasniju sliku. Razgovaraćemo sa svima. Pokušaćemo svakog igrača koji nam je potreban i ima kvalitet da dovedemo u tim. Ali jasno je da mora da postoji obostrana želja. Iskreno se nadam da su sve to momci koji žele da igraju za Srbiju".

Priča o eventualnom povratku nekadašnjeg kapitena Nemanje Vidića bila je nainteresantnija.

"Suvišno je govoriti o igračkim kvalitetima Nemanje Vidića. On i igračkim i ljudskim zaslužuje da bude deo reprezentacije. Rano je pričati ko će biti sa nama ovde, mart je daleko. Videćemo do tada. Očigledno je problem prethodnog selektora bio što u zadnjoj liniji nismo imali igrače sa minutažom i formom".

Ćurčić je potom izjavio da ne zna koji su tačno problemi zbog kojih Subotić i Ljajić nisu deo reprezentacije.

"Ne bih mogao da kažem koji su konkretni problemi. Iskreno da vam kažem ne znam. Mislim da su to problemi koji mogu da se prevaziđu".

Ćurčić je potom otkrio javnosti sa kim će iz reprezentacije prvo razgovarati.

"Prvo ću razgovarati sa kapitenom i zamenikom kapitena, a posle idu ostali na koje računam za akcije u martu mesecu. Kada bih za sedam dana sastavljao spisak verovatno bi tu bio još jedan igrač. Ali videćemo kakva će situacija biti do marta".

On je objasnio da sve ono što je čuo o atmosferi u reprezentaciji nije odgovaralo istini kada je i preuzeo ulogu vršioca dužnosti.

"Pre nego što sam došao u hotel imao sam drugi utisak. Do mene su dopirale priče da atmosfera nije dobra. Nije to baš tako. To je dobra grupa igrala koja se između sebe poštuje i ceni. To su sve fudbaleri sa jakim karakterom, a kada je tako onda može da dođe do nesuglasica. Ovde nema ozbiljnih nesuglasica".

Ćurčić je i objasnio šta bi mogao konkretno da popravi u timu u odnosu na svog prethodnika Dika Advokata.

"Forma određenih igrača. Sa Advokatom ću obaviti razgovor, da vidim šta je on zapazio i koliko je upoznat. Za tri dana u Grčkoj nije bio kompletan kadar, imali smo mnogo povređenih igrača. Tražiću taj odgovor u narednom periodu. On je imao najbolju nameru, a zašto se neke stvari nisu poklopile, to ne znam. Rezultat je taj koji je najbitniji", izjavio je Ćurčić i rekao da će o upražnjenoj klupi mlade selekcije, koju je ostavio kako bi preuzeo seniorski tim odlučiti ljudi iz FSS.

"Zahvalio bih se svim saradnicima u mladoj reprezentaciji. Napravili smo veliki uspeh, uložili smo mnogo truda i mom nasledniku želim da nastavi ka ostvarenju cilja, a to je plasman na Olimpijske igre u Riju", poručio je Ćurčić, izjavivši da će uz njega u A selekciju krenuti i ceo stručni štab iz mlade reprezentacije.

"U reprezentaciji Srbije igraju igrači iz velikih klubova gde je profesionalizam na visokom nivou i oni samo to moraju i da prenesu u državnim tim. S tim što želja mora da bude veća, jer moraju da osećaju reprezentaciju. Neka posebna pravila neće se uvoditi. Sa te strane mislim da neće biti problema. Vrlo je bitno da definišemo 23 igrača koji neće biti nezadovoljni ako ne budu u 11. Svako voli da igra, ali to ne sme da bude problem i da remeti atmosferu", objasnio je selektor Srbije.

Da li je hrabrost prihvatiti se uloge selektora, budući da Srbija ima igrače a nema tim?

"Verujem za sebe da sam hrabar čovek. Bodovno smo u problemu, ali situacija nije bezizlazna. Velika je čast biti selektor Srbije. Mislim da ovaj tim Srbije ima sve uslove da formira dobar tim. Ima i glavu i rep. To je naš osnovni cilj, da napravimo tim koji će moći da se suprotstavi svakoj selekciji", izjavio je Ćurčić.

Srpski stručnjak izjavio je da će svom nasledniku na klupi mladih za Evropsko prvenstvo u junu maksimalno izaći u susret i na raspolaganje mu staviti sve igrače iz A tima koji mogu i voljni su da igraju na tom šampionatu za Srbiju, dok će za neke buduće akcije priroritet, kao i do sada biti seniorska selekcija.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

md

26.11.2014 16:04

Daj boze da se Srbi sloze,al ne bi rekao.

ODGOVORITE