Von spremna za povratak

Američka skijašica Lindzi Von potvrdila je da je spremna za povratak na stazu, a prva trka očekuje je u Lejk Luizu 5. decembra.

Ostali sportovi 26.11.2014 | 15:55
Von spremna za povratak

Vonova, jedna od najboljih skijašica današnjice, propustila je veći deo prethodne dve sezone zbog teških povreda kolena i dve operacije.

30-godišnja Vonova je zbog kidanja ligamenta kolena propustila i Zimske olimpijske igre, 22 meseca nije ostvarila pobedu, ali je odlučna da nastavi sa uspesima kada se vrati na stazu.

„Poslednjih godina, zbog povrede, razvoda i toga sa kim se zabavljala, shvatila sam da zaista nije važno šta drugi ljudi misle. Osećam kao da sam sada pod manjim pritiskom nego ranije. Fokusirana sam na svoje ciljeve, svoje skijanje i nisam zabrinuta oko toga šta drugi očekuju od mene. I to mi je pomoglo, dalo mi je mir“, rekla je Vonova.

Vonova će se u Svetski kup vratiti baš na mestu gde je ostvarila najviše trijumfa. Tokom godina čak 14 puta je slavila u Lejk Luizu, da su mnogi taj skijaški centar počeli da zovu „Lejk Lindzi“.

„Spremna sam za trke. Verujem da sam neverovatno jaka u ovom trenutku. Noge bi mogle da mi bude još jače, ali radim na tome. Mislim da sam u dobroj formi, osećam se komotno i brzo, to je najbitnije“, istakla je Amerikanka.

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa istakla je da želi da tempira formu za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Biver Kriku i Vejlu, gde je odrasla, od 2. do 15. februara. Vonova takođe razmišlja i dugoročno i planira da se takmiči i za Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

„Bilo mi je teško da gledam Igre u Sočiju. Pošto sam skijala na toj stazi dve godine ranije, sve vreme sam razmišljala šta bi bilo kad bi bilo. Zaista mi je potrebna još jedna šansa na Olimpijskim igrama. Na prethodnim Igrama zaista nisam znala šta da radim, bila sam mlada. Sada osećam da mogu da zasijam na velikim takmičenjima i želim tu priliku ponovo“, naglasila je Vonova, koja je osvojila samo dve medalje na Olimpijskim igrama, od kojih je jedno zlato u spustu 2010. godine u Vankuveru.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se predstojećeg vikenda u Aspenu, gde su na programu trke u veleslalomu i slalomu.

Komentari / 0

Ostavite komentar