LŠ: Liverpul mora, Arsenal - Borusija...

U sredu se igraju mečevi petog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D, a najzanimljivije će biti u Madridu gde Atletiko dočekuje Olimpijakos.

Fudbal 26.11.2014 | 15:25
LŠ: Liverpul mora, Arsenal - Borusija...

’Jorgandžije’ bi eventualnom pobedom osigurale prolaz dalje, ali ukoliko Pirejci naprave iznenađenje, situacija u A grupi i te kako će se zakomplikovati.

"Iako moramo da pobedimo, ulogu favorita prepuštamo domaćinima. Atletiko i ove sezone igra odlično i biće veoma teško", rekao je trener Olimpijakosa Mičel, koji bi trebalo da u startnoj postavi pruži priliku Luki Milivojeviću.

U drugom meču grupe Juventus gostuje Malmeu u želji da poboljša svoju poziciju pred dolazak Atletika u Torino u poslednjem kolu.

"Ne smemo da potcenimo Malme, koji je ove sezone pokazao da ima kvalitetan sastav. Pobedili su Olimpijakos i moramo da budemo oprezni", kaže trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Liverpul ima imperativ pobede u meču sa Ludogorecom u Bugarskoj, a u drugom meču B grupe Bazel dočekuje Real Madrid i nada se opuštanju ’kraljevskog’ kluba, koji jeste u izvanrednoj formi, ali je već obezbedio plasman u osminu finala.

"Moramo da pobedimo u Bugarskoj, alternative nema. Verujem da je tim sposoban da to uradi", rekao je napadač Mario Baloteli, koji je jedan od dva pogotka u dresu ’Crvenih’ postigao upravo protiv bugarskog šampiona.

Program počinje u 18 sati, gde se u okviru C grupe u Sankt Peterburgu sastaju Zenit i Benfika. Oba tima žele pobedu kako bi ostali u borbi za plasman u drugi krug, a posao bi mogao da im olakša Bajer, ako u Leverkuzenu savlada Monako. ’Kneževi’ su u lošoj formi, pošto na pet od poslednjih šest utakmica nisu postigli gol

Borusija je ove sezone dobre igre rezervisala za Ligu šampiona u kojoj ima sve četiri pobede, a taj niz želeće da nastavi i na Emirejtsu, gde gostuje Arsenalu, doduše bez povređenog Rojsa. Ipak, ni ’Tobdžijama’ ne gori pod nogama, pošto imaju pet bodova više od trećeplasiranog Anderlehta. Belgijski tim sa Aleksandrom Mitrovićem dočekuje Galatasaraj u borbi za mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Liga šampiona, peto kolo, 20.45:

Grupa A:
Atletiko – Olimpijakos
Malme – Juventus

Tabela: Atletiko 9, Olimpijakos 6, Juventus 6, Malme 3

Grupa B:
Ludogorec – Liverpul
Bazel – Real Madrid

Tabela: Real Madrid 12, Bazel 6, Liverpul, Ludogorec 3

Grupa C:
18.00 Zenit – Benfika
Bajer – Monako

Tabela: Bajer 9, Monako 5, Zenit 4, Benfika 4

Grupa D:
Anderleht – Galatasaraj
Arsenal – Borusija Dortmund

Tabela: Borusija Dotmund 12, Arsenal 7, Anderleht 2, Galatasaraj 1

Komentari / 0

Ostavite komentar