Dogovor ''vječitih'' - derbi u nedjelju!

Crveno-beli pozitivno odgovorili na molbu "večitog" rivala, tako da će se najatraktivniji meč 10. kola ABA lige igrati u nedelju od 19.00, umesto u ponedeljak.

Košarka 26.11.2014 | 08:15
Dogovor ''vječitih'' - derbi u nedjelju!

Dogovor kuću gradi!

Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS donedavno su iskazivali različite stavove maltene po bilo kojem aktuelnom pitanju, ali najnovija vest pokazuje da "večiti" rivali mogu da ostvare i konstruktivnu komunikaciju, u interesu srpske klupske košarke i njenog što boljeg rezultata na evropskoj sceni.

Utakmica 10. kola ABA lige Zvezda - Partizan tako će se igrati u nedelju od 19 časova, a ne u ponedeljak od 21.00, kako bi crno-beli imali dan više da se odmore i pripreme za izuzetno važnu, praktično eliminacionu utakmicu Evrokupa protiv Hapoela iz Jerusalima.

Taj meč zakazan je za narednu sredu u 18.00, što znači da bi Partizan prema prvobitno sačinjenom rasporedu imao manje od 48 sati između dva teška ispita.

Crveno-beli su mogli da izađu u susret rivalu, s obzirom na to da u četvrtak u Kombank areni dočekuju Neptunas, a naredne sedmice tek u petak gostuju Valensiji.

Ekipa Dejana Radonjića će se "po ubrzanom postupku" spremati za derbi, ali će imati jedan dodatni dan uoči okršaja sa španskim timom. I to je možda pokazatelj koja utakmica i koje takmičenje su Zvezdi trenutno bar za nijansu važniji...

Zvezda je lider regionalne lige sa skorom 9-0 i pobedom nad Partizanom (5-4) bi mogla da izjednači Makabijev rekord iz sezone 2011/12.

Olimpija je u prvoj sezoni startovala sa 12-0, ali tada se srpski klubovi nisu takmičili.

Komentari / 0

Ostavite komentar