Kujović s tumorom branio za Briž!

„Ovo je ostvarenje sna. Do pre nekoliko meseci mogao sam samo da ležim, bilo mi je potrebno deset minuta da dođem do toaleta", rekao snažni Srbin.

Fudbal 26.11.2014 | 08:30
Kujović s tumorom branio za Briž!

Tokom ovog leta branio je u utakmici života! Bivšem golmanu mlade reprezentacije naše zemlje Vladanu Kujoviću prvo je dijagnostikovan maligni tumor bubrega, zatim je morao da bude podvrgnut opasnom hirurškom zahvatu. Činilo se da je izgubljen za fudbal, ali snagom neverovatne volje iskusni čuvar mreže vratio se na teren.

On je branio za Klub Briž svih 90 minuta u prijateljskom meču s Muskronom. Dovoljno da zauzme naslovnice u svim belgijskim novinama, a vest o povratku na gol snažnog Srbina propraćena je i na zvaničnom sajtu Klub Briža.
„Fanstastičan i emotivan trenutak za mene. Bio sam spreman da se trkam sa 30.000 muškaraca, a ne da odigram utakmicu. Ovo je novi početak u mojoj karijeri. A pre samo nekoliko meseci počeo sam novi život", rekao je Vladan Kujović.

Pre Briža Kujović je branio boje Lirsa, Rode, Levantea i Viljema... Razumljivo, kada je čuo da boluje od tumora bubrega nije verovao da će ikad vratiti na teren.
„Do pre nekoliko meseci mogao sam samo da ležim u krevetu. Bilo mi je potrebno deset minuta da dođem do toaleta. A sada mi se dešava sve ovo. Ponovo sam na terenu, ponovo mogu da se bavim poslom koji volim najviše na svetu. Ovo je ostvarenja sna."

Kujovićev život uskoro bi iz najgoreg košmara mogao da se transformiše u najlepšu bajku. Prvi golman Briža Metju Rajan odlazi u januaru Azijski kup, gde će čuvati mrežu Ozija. Biće to sjajna šansa da se Kujović nametne i zacementira mesto između stativa.
„Ne gledam toliko predaleko. Sada mi je najvažnije da sam živ. Želim da zahvalim svima u klubu. Pokazali su da su prava porodica. Davali su mi motivaciju i inspiraciju da istrajem. Nije bitno da li ću se i kada vratiti u startnu postavu. Voleo bih da to bude u januaru, ali ponavljam da sam srećan što sam živ."

Komentari / 0

Ostavite komentar