Bosić odbio sastanak sa Dodikom, novi mandatar Cvijanovićeva!?

Prema nezvaničnim informacijama, koje je objavila agencija Patria, novi mandatar za sastav Vlade Republike Srpske ponovo će biti Željka Cvijanović. Takođe, lider SNSD-a Milorad Dodik spreman je da ponudi da u Vladu Republike Srpske uđu i dva ministra iz SDA, te jedan iz HDZ BIH, čije se ime već i zna, a to je Davor Čordaš.

 

Republika Srpska 25.11.2014 | 14:08
Bosić odbio sastanak sa Dodikom, novi mandatar Cvijanovićeva!?

Prethodno je predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić obavijestio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se Srpska demokratska stranka neće odazvati pozivu na sastanak povodom predlaganja mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske.

Navodeći da Srpska demokratska stranka nema skupštinsku većinu, pa samim tim nema potrebu da predlaže mandatara, u dopisu se naglašava da su koruptivni procesi kupovine narodnih poslanika i sastavljanje skupštinske većine na takav način, ne samo antidemokratski, nego su i kriminalne radnje koje treba da ispitaju i sankcionišu nadležne državne institucije.

Srpska demokratska stranka smatra da je na takav način sakupljena skupštinska većina bez legitimiteta, a Narodna skupština Republike Srpske dovedena u situaciju da ima poljuljan ugled kao najviša demokratska institucija vlasti u Republici Srpskoj.

"Ovom prilikom upozoravamo i na neprihvatljivo ponašanje Predsjednika Republike Srpske na konstutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, kao i uvrede i psovke koje je Predsjednik Republike Srpske upućivao narodnim poslanicima.

Takvim ponašanjem Predsjednik Republike Srpske je pokazao da nema namjeru da ispuni svoju dužnost i predstavlja jedinstvo Republike Srpske, nego nastavlja sa politikom podjela i tenzija", kaže se u dopisu predsjednika SDS.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od sutra će održavati konsultacije sa predstavnicima političkih partija povodom imenovanja mandatara za sastav Vlade Republike Srpske. Tim povodom Dodik za sutra je najavio razgovore u Banjaluci sa predstavnicima SNSD-a, te predstavnicima SDS-a i SRS Republike Srpske.

Iz kabineta predsjednika Srpske najavljeno je da će sastanci biti održani u Palati Republike i to sa SNSD-om sa početkom u 11.00 časova, a sa SDS-om i SRS-om u 12.00 časova.

(BN TV)        

(BN TV)

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari / 55

Ostavite komentar
Name

Vulin

25.11.2014 13:19

Ko sa Miletom igra posteno ostaje i baz gaca.

ODGOVORITE
Name

Darko Stojanovic

25.11.2014 13:19

Svaka cast Bosicu. Ne padaj na igrice od laktasenka!

ODGOVORITE
Name

sirogojno

25.11.2014 13:21

Sasvim normalno

ODGOVORITE
Name

ispravno

25.11.2014 13:27

Tako je

ODGOVORITE
Name

ZE SDS

25.11.2014 13:37

Puna podrška rukovodstvu SDS-a!

ODGOVORITE
Name

boki

25.11.2014 13:55

Ostati dosljedan je istinski dio politike

ODGOVORITE
Name

Bizmark

25.11.2014 13:58

Mladen Bosić je lider saveza za promjene. Mora ovo isto zatražiti i od ostalih članica tog saveza. Ovo je prvi ispit za savez za promjene. Da vidimo hoće li ga položiti!

ODGOVORITE
Name

milojko babić

25.11.2014 14:08

Nije više stvar u komuniciranju sa Dodikom.Poslije formiranja vlasti na nivou BiH,treba frontalno(a argumenata je mali milion)krenuti na hapšenja Baje,kumova, kriminalaca iz njegovog okruženja.Ukoliko ga ostavimo da vlada još četiri godine,vlada će "sto" jer će barem trećina od njegovih neistomišljenika napustiti RS,druga biti gladna i zavisna a dobar dio iza rešetaka.Ljudi pa taki samozvanac i autokrata, trenutno ne postoji nigdje na svijetu.Rak na mozgu za pametne,majka i veseljak za analfabete i ortodoksne komunjare.

ODGOVORITE
Name

Milorad

25.11.2014 14:12

Ovaj ljevcanski, Mali Mis, je najveca sramota koja je ikad zadesila ikoga. Neka je sramota isve casne, pametne, akademske gradjane ove drzave koji danas cute i gledaju nevidjeni primitivizam i nevidjeno kabadahijsko ponasanje ponovo na djelu. Mene je sramota sto zivim ovdje. Mali Mis ce definitivno na robiju, ali steta koju su dozvolili da napravi je neprocjenjiva i nepopravljiva.

ODGOVORITE
Name

Mila

25.11.2014 14:51

Svaka čast Bosiću. Samo napred. Sa takvim kakav je Dodik nemojte ni slučajno. Svoje je juče u Skupštini pokazao kako je primitivan, a posebno njegova psovka upućena poislaniku Borenoviću, je strašno. Stidim se što sam građanin ove, ni malo sjajne Republike Srpske, jer vidim samo neku tamu, dok je primitivci vode.

ODGOVORITE
Name

Dostojanstvo

25.11.2014 15:10

Bosnjak sam iz Federacije i imam potrebu da kazem "Svaka cast Bosicu imas stvarno dostojanstvo".Takve kao ti treba traziti i u Federaciji,pa zajedno protiv ove bande.Sve dok svi zajedno u Federaciji i u Rebublici Srpskoj ne pobijedimo ove sto su nam sve unistili nema nam napretka.

ODGOVORITE
Name

re milojko

25.11.2014 15:19

Prizivas unitarizaciju, nece moci..

ODGOVORITE
Name

RE-Dostojanstvo

25.11.2014 15:28

Ne prizivam unitarizaciju moj dragi Milojko,nego borbu za dostojanstvo obicnog covjeka.

ODGOVORITE
Name

a da ipak odes

25.11.2014 15:31

I da mu predlozis Ekrema Jevrica za mandatara uzece ga garant! Em zna Engleski maltene ko profesor em zna da pjeva po cijeli dan bi samo.s Bajom puco hitove u duetu samo nek nadje kake bijele cizme i ispunjava sve uslove

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

25.11.2014 15:34

Tako se primjenjuje u djelo demokratija

ODGOVORITE
Name

VLADA

25.11.2014 15:52

NI ZA STA NAM I NE TREBAS,JOS VAM U SLUCAJU NEDOLASKA TREBA ODBITI PAUSALE I POKLONITI SIROTINJI......A STA BI SA TVOJOM VECINO,P[RICA NESTO,SAD CUTIS,MILE JE REKAO 44 I 44 SU TU,A TI BOSIVU OPET SLAGA.....

ODGOVORITE
Name

gsvro

25.11.2014 16:02

Ma dajte ti i Tadic uzmite to u svoje ruke.

ODGOVORITE
Name

Правда

25.11.2014 16:03

Шалу на страну, оно синоћ у скупштини што сам видео нигде још нисам видео. Свега сам се нагледао, али онога синоћ јок. Како се манипулише једним човеком и потрчком. С те стране боље је бити у опозицији и борити се каквим таквим силама уз Божију помоћ, него прљати свој карактер, газити своје достојанство и душу, погнути глву и да Вас свако пљује на сваком кораку. Без обзира на све ово саветујем сваком нормалном човеку да има свој став и карактер, честитост, скромност и слободу. Јер тако ће човек ходати слободно и неће се бојати зла какво ће му нанети човек. Није ствар све у НОВЦУ ствар је у ДУШИ и СРЦУ какав је човек. Какво је СРЦЕ човеково такав је и човек, од тога суда не може побећи. Можете отићи на марс опет ће бити Ви, Ваша савест и Бог, можете отићи у утробу земље опет ћете бити Ви, Бог и ваша савест, можете отићи у дно мора опет ће бити Бог, Ви и Ваша савест. Од савести и свевидећег ока Божијег се не може сакрити нити побећи.

ODGOVORITE
Name

borac rs

25.11.2014 16:10

ostani gospodin uz sva basa postovanja

ODGOVORITE
Name

Dobrovoljac

25.11.2014 16:20

Својевремено сам остављао поруке о подјели и она се десила. Пишу људи из источног и централног дијела Републике Српске , видим ту чак у једном коментара ријеч ЛИЈЕВЧАНСКИ МИШ. Писац чиними се поистовјећује народ и политичаре. То није добро, вртимо се у круг , мислим народ , излуђем тобоже Српском политиком а она је у ствари политика приватног ђепа. Могли би смо причати о процвату трговине у Бијељини од 92 али шта то вриједи јер исти синдроми нас прате стално а актери се смјењују. Или можда писци са истока и западе да су само они Срби. Потез који СДС повлачи неличи на промјене . Одустајањем само потврђују побједу а требали би у контексту промјена доказати малверзацие па да не остану празне приче. Народ треба сачувати цјелину

ODGOVORITE
Name

APIS

25.11.2014 16:50

NE IDI TOM LOPOVU I IZDAJICI NA NOGE DOCE VREME DA CE ON DA MOLI.

ODGOVORITE
Name

Miki

25.11.2014 17:01

Mile je imao priliku da pusti demokratske promene i tako spasi Republiku Srpsku .Nažalost lični interesi su ga odveli na dno. Prvo što je uradio nakon zakletve je da psuje majku poslaniku a za Izebegović Aliju tvrdi da je bio u Handžar diviziji što je još jedna laž jer je Alija rođen 1925. znači bio je školarac za vrijeme II svetskog rata . Mile, Crni Mile .

ODGOVORITE
Name

MALA

25.11.2014 17:16

Dodik je dno dna

ODGOVORITE
Name

нада

25.11.2014 17:18

Господине Босићу, свака Вам част, само наставите тако, нема поклањања лицемјерима, манипулаторима , проданим душама, остани човјек до краја и многи ће остати уз Вас и Вашу политику и настојање да овај народ спасите од којекаквих протува, простака, дезертера итд. Којем се Богу моле и какву заклетву полажу лажови, криминалци, профитери, у лику митровића, стеванчевића и других нељуди, лицемјерно. ја сам пензионер који је поведен искреним интересима наше полулације, ја сам преварен. најрадије би му пљунуо у лице, битанга.(малим словима пишем намјерно), које су то сподобе у лику човјека, теже је бити достојанствен, битангама треба судити!!!

ODGOVORITE
Name

mi sami

25.11.2014 17:39

Sa lopovom samo kroz resetke!Sve cemo vas pohapsiti i niko i nista nas nece zaustaviti.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

25.11.2014 17:56

Milorad Dodik je ovim svojim zadnjim potezima, za koje je imao svesrdnu pomoć Aleksandra Vučića odnosno službenog Beograda a i otudjenih centara moći iz Srbije, ukinuo demokratiju u Republici Srpskoj. Zgazio je volju naroda i nametnuo svoj sistem i svoju vlast. On za ovo mora odgovarati pred sudom. Ono što mene interesuje je stav Amerike u vezi s ovim!!! Isto tako me žarko interesuje hoće li SIPA (Agencije za istrage i zaštitu) preduzeti odredjene istrage u vezi sa svim ovim oko izbora. Nije u pitanju samo prelet poslanika i prevara birača nego su u pitanju i mnoge druge stvari odnosno nezakonnite radnje.

ODGOVORITE
Name

Novica

25.11.2014 18:22

Svaka čast Bosiću! Koliko odmah napraviti strategiju i krenuti u RUŠENJE režima!!!

ODGOVORITE
Name

Rade Dvorovi

25.11.2014 19:03

Gori je Dodik sto te uopste zove.Izbore ste izgubili,i za predsjednika i parlament.Mozda je bolje da se uopste ne pojavljujete,ni Ti ni Tadic niti bilo ko od SDS-a.Vi ste samo obicni gubitnici i to je to.Jedino vam ostaje da se hranite Vaskovicevim blogovima i komentarima ovih sto valjda nemaju pametnija posla nego da OVDE I SAMO OVDE iznose stavove protiv Dodika.A mi,idemo dalje sa DODIK MILORADOM!!!

ODGOVORITE
Name

m..

25.11.2014 19:20

Posten i principijelan za razliku od bandita mile.

ODGOVORITE
Name

Loren

25.11.2014 20:12

Bosiću, odlazi

ODGOVORITE
Name

kosta

25.11.2014 20:46

Pa vi svi ovdje se ponasate kao da ste vi izabrali predsjednika po vasoj volji...kao da imate najvise poslanika...znate li vi da je juce sve zavrseno i za cetiri god.pocnite novu kampanju....sami ste sebi smjesni....614.378 glasova su dobili Dodik i Cvijanovic....613.231 glas Tadic i Ivanic. Znaci postujte volju biraca.

ODGOVORITE
Name

re loren

25.11.2014 21:08

Gotov je!

ODGOVORITE
Name

ZE SDS

25.11.2014 21:37

SNSD-ovska medijska mašinerija je krenula u obračun sa Mladenom Bosićem i namjerom da posvađa i podjeli SDS. Neće im uspjeti, SDS je čvrst ko granit.

ODGOVORITE
Name

Čekajući Olafa

25.11.2014 21:39

Ni sistema, ni institucije, samo voluntarizam, improvizacija i blef. I sve ono što dalje slijedi - obmane, prevare, pljačka, hobotnice, korupcija. U okruženju vlada uvjerenje da ovdje živi neobrazovan i primitivan narod, narod zaostao u razvoju, retardiran narod koji ne vidi dalje od nosa, koji nije u stanju da se organizuje, kojem treba tutor, koji ne vidi da ga upravo i vuku za nos. Ali dokle....??

ODGOVORITE
Name

ZE SDS

25.11.2014 21:45

SNSD-ovska medijska mašinerija je krenula u obračun sa Mladenom Bosićem i namjerom da posvađa i podjeli SDS. Neće im uspjeti, SDS je čvrst ko granit. PUNA PODRŠKA MLADENU BOSIĆU I RUKOVODSTVU SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE!

ODGOVORITE
Name

Vazno da ce biti prisutan Suskalo

25.11.2014 21:57

Suskalo ce biti vazan poslanik u cetvoroclanom nezavisnom klubu PAPAKA

ODGOVORITE
Name

Mališa

25.11.2014 22:11

Republika je i dalje u džepu Milorada dodika. Kad ćemo imati demokratske izbore da se riješimo režima?

ODGOVORITE
Name

banjaluka

25.11.2014 22:15

A gdje je odgovornost rukovodstva SDSa za ovakvu katastrofu? Kakve promjene? Sta ste dobili vi iz SDSa?

ODGOVORITE
Name

dejanpd

25.11.2014 22:19

Ljudi moji izbori su prošli, ko je iskoristio priliku i na neki način unovčio izbornu godinu, može se smatrati pobjednikom i na spavanje do nekih drugih izbora i nove prilíke. Za one ostale bilo da su se dočepali radnog mjesta za pregršt glasova vladajućima ili su na isti način sačuvali radno mjesto ili kakvu drugu privilegiju, sad možete odahnuti. A treći, budale, medju kojima sam i sam, shvatite da je sistem do te mjere korumpiran i kriminalizovan da su promjene na izborima nemoguće. Naučili su ljude da ne postoji zajednički interes, takodje da je pravo kod nas fleksibilno, jedina mjera je lični interes, ne trudite se da promjenite praksu stranačkog zaposljavanja, nema tu pravila odbor vaše stranke je vaša komisija, preporuka i poslodavac,to je jedini put, ista stvar je i kod podsticaja, subvencija i bilo kakvih drugih privilegija. Ako nemate to, a ne mozete ni vani, onda štrik, pištolj, most ili ulica pa revolucija. Nema tu neke velike filozofije, a vjerujem da ovo vas 70% vec zna, jako dobro!

ODGOVORITE
Name

novinar

25.11.2014 22:58

Republikom Srpskom vlada organizovani kriminal. Isti onaj koji vlada Srbijom.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

25.11.2014 22:59

Po zakonu onaj ko ponudi mito i onaj ko ga primi jednaki su i krivicno odgovorni po istom clanu zakona.Svi oni koji odu na dogovore sa mafijom ,koja svoje postojanje odrzava mitom,korupcijom nepotizmom,kupovinom poslanika i svim drugim vidovima organizovanih,institucjonalnih kriminalnih radnji nisu nista drugo nego mafijasi.Ako zelite da opstanete kao koalicija opredjeljena za promjene u koju ce obican covjek vjerovati, od ovih ljudi i njihovog nacina vladanja morate se jasno ograditi i sa njima ukinuti bilo kakve kontakte.Vjerujte da ce narod prepoznati vasu zelju da se izborite protiv ove posasti.Samo jos malo strpljenja

ODGOVORITE
Name

vaso

25.11.2014 23:03

Idi ti Bosicu u Sarajevo tamo su tvoji.

ODGOVORITE
Name

smoluca

25.11.2014 23:22

Nista Dodo nije pobijedio...nego su ovi iz Saveza za promjene imali sabtere...Ali to nece proci tek tako...Ova dva lika iz afere "papak" su bili slikovito receno u vozilu kojim su upravljali Bosic,Ivanic i Cavic....i ta dva lika su sabotirala to vozilo ispred cilja i nije doslo do pobjede...medjutim dolo je do kvara i ugrozenosti ostalih clanova u tom vozilu....I zato su najobicniji krimosi i manipulatori koji ne samo da su svoja poslanickla mjesta prodali nego su ugrozili citavu izbornu volju naroda...pitanje je kako ce to narod i ostali prihvatiti od sabotera u Savezu za promjene...to je problem citavog glasackog tijela u RSu...Jednostavno su dva tipa ugrozila i ponistila volju naroda i povjerenje koje su imali u predizbornoj...Dabogda da se to dobro zavrsi.

ODGOVORITE
Name

milomir

25.11.2014 23:53

I ti si bosicu jedan obični slično i treći Dodik je lopov to svi znaju al treba razmišljati prije izbora a ne posle pa ovaj Ivanić sa njim ,može samo crna kukavica pa taj nema sta nema svi ste VI g..na sram vas bilo boga da radite za 600 km nego se VI tako ponasali

ODGOVORITE
Name

heo

26.11.2014 00:06

Dodig ne moze da upravlja sam sa sobom a kamoli necim vecim kao sto je RS. To je jedan mesar,jedna sirovina.Pa sta reci o ludaku koji se otvoreno svrstava na NDH stranu i hoce njima entitet da pravi,koji zove Papu u RS, dje mu je taj referendum !!! To je jedan patoloski lazov! Pa on treba da ima svog Turcina i Hrvata koji ce podrzavati RS a on jedino sto ima to je da on podrzava NDH !

ODGOVORITE
Name

sasa

26.11.2014 06:07

E nek nisi otiso Bosicu nek sam pravi vladu..

ODGOVORITE
Name

PAZI NA POTEZE

26.11.2014 06:12

Bosicu,ti vodis koaliciju.Razmisli,ako ne ides ti onda ne smiju ici niko iz tvoje koalicije

ODGOVORITE
Name

skim si takav si

26.11.2014 06:50

Ko ide na konsultacije taj prihvata i regularnost kako se formirala skupština, a znamo kako.

ODGOVORITE
Name

Sindjelic

26.11.2014 13:10

Oboriti ovakvu vladu i zatraziti po hitnom postupku nove izbore. Ne daj se Bosicu, baja hoda po ledu pitanje je meseca kad ce pasti i nikada se vise nece uzdici.

ODGOVORITE
Name

LETIMITET

26.11.2014 13:25

Nikad nisam bio u SDS, ali sam nekako računao na politički dignitet, dakle razmišljao kako ga naći i u Bosićevoj izjavi ga vidim sasvim jasno- dakle Skupština Republike Srpske nema politički legalitet jer je većina izgradjena na nelegalnim radnjama. Politička reprezentativnost volje srpskog naroda ne može se graditi na kupljenim poslaničkim mandatima (kao uostalom ni bilo kojeg drugog naroda) jer narod tako nije ni glasao, dakle to nije njegova volja. Potrebni su novi izbori u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

dragana

26.11.2014 16:15

LETIMITET, mogao bi procitati sta znaci pojam legalitet, a sta legitimitet. U konkretnoj situaciji, NS RS je i legalna i legitimna. Legalitet znaci u skladu sa zakonom, a legitimitet ima ona stranka ili koalicija koja ima najvecu podršku biraca. To znaci da je Savez za promjene formirao vlast to bi bilo legalno, ali ne i legitimno. I Bosić ovim pojmovima sa namjerom zbunjuje neuke, a svjestan je da npr. Savez za promjene nema legitimitet za formiranje vlasti ni na nivou BiH, iako je to legalno. Smijesno je koliko SDS ima izjava kojima osudjuju nesto sto u stvari oni rade.

ODGOVORITE
Name

baja do jaja

26.11.2014 19:17

Svi vo koji ovdje blatite Baju zapitajte se ko mu je dao te silne glasoie. Skloni ste reci da je nekad davno silom dosao na vlast.. a ko ga je odrzavao na vlasti svih ovih godina?! Dok je Baja pljuvao federalne političare, vrijeđao novinarke ož federacije bio vam je dobar i zabavan.. Sad kad ste skontali da je i vas na*uzio odjednom postade lopov, primitivac i sl. ..mozda boljeg i ne zasluzujemo

ODGOVORITE
Name

Sve je pod kontrolom

27.11.2014 13:38

Mladene, samo nastavi dalje.

ODGOVORITE
Name

LEGIMITET 2

27.11.2014 17:06

Gospodjo Gordana ubjedili ste me u dvije stvari. Prvo da Vi puno citate, a drugo da je kod nas sve i legitimno i legalno.

ODGOVORITE
Name

odgovor letimitet

27.11.2014 19:09

Dodik Srpsku većinu ima i bez ta dva po vama kupljena glasa, ko zna da broji jasno mu je, to što Bosić ne zna njegov problem, zato vas je i lagao da ima većinu koju nije zaslužio. Dakle Dodik ima i legitimitet i legalitet, pa vi sad sikćite kliko hoćete!

ODGOVORITE