Crna Gora je uzrok novog Hladnog rata

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić smatra da je namera Crne Gore da uđe u NATO povod za početak novog hladnog rata.

Region 24.11.2014 | 21:58
Crna Gora je uzrok novog Hladnog rata

On je istakao da se sukob stvara između Zapada i Rusije, odnosno SAD i Evropske unije, s jedne strane, i Rusije, s druge.

Kao početak nove hladnoratovske retorike, Jakšić je naveo posjetu predsjednika vlade Crne Gore Mila Đukanovića SAD, 14. aprila ove godine.

"Ako je atentat na Gavrila Principa na austrougarskog prestolonasljednika Ferdinanda 28. juna 1914. godine označen kao početak Prvog svjetskog rata, onda bi iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije moglo da se zaključi da je 14. aprila 2014. godine Crna Gora povod Drugog hladnog rata", rekao je Jakšić za podgorički Portal Analitika.

Jakšić je kazao da je Moskva, povodom te posjete Đukanovića Vašingtonu, saopštila da su premijerovi pozivi za što brži prijem Crne Gore u NATO, bili propraćeni "Neprijateljskim izjavama na račun Moskve".

"Bilo je to, koliko pratim, prvi put da se u zvanični rječnik povodom ukrajinske krize ubaci pojam 'neprijatelj'. Potvrda povratka hladnoratovske retorike ubrzo je stigla i s druge strane", rekao je Jakšić.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Stari moj

24.11.2014 21:09

Crna Gora ( da nemože crnja) je crna da nemože crnja dok je onaj smrad vedri i oblači naočigled svih i niko mu ne može ništa za njegove podvale,šverc i kriminal u svakoj sferi života poštenog dijela Crne Gore !Masonska organizacija je čudo milo !

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

24.11.2014 21:12

svSVI HOĆE U EUROPU SAMO NAŠ NESRETNI MILE HOĆE U RUSIJU, NEĆE GA EUROPA,ALI BI RUSIJA DA PREKO DODIKA I REPUBLIKE SRPSKE DA STVARA KRIZU NA BALKANU NEVIDI MILE DA SMO MI ZA RUSE NIKO I NIŠTA,MA VIDI ON ALI NEMA IZBORA,UVALIJO SE GADNO...

ODGOVORITE
Name

Никола

24.11.2014 21:23

Продане душе ... Јад црногорски све ће да уради за Паре па и Његоша се одрекоше ... Боже правде

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.11.2014 23:43

Slučajno sam bio u prilici da u društuvu sjedim sa jednim mafifijašem iz Nikšića.Čovjek ima svoj dio granice sa Albanijom i prolazi kako hoće. Podjelili se "ljudi" pa uvoze heroin, još se hvali kako može banuti kod Mila kada hoće. Naravno kada mu daje reket...

ODGOVORITE
Name

1389

24.11.2014 23:49

Re-Djurdja i M.Posto si sve ove godine prespavao i tek sad ustao,pa nesto cuo al ne bas dobro,naj bolje vrati se i nastavi dalje da spavas,jos si u bunilu.Kriza vec odavno drma Balkanom,pre nego sto je nastala R.Srpska,pre nego sto je Dodik postao predsjednik. A kad se dobro razbudis,neka ti neko kaze istinu,koje su drzave,tj ta EU ucestvovala u nestabilnosti Balkana,razbijanja JUG i rasturanje Srba.Sve to bez Rusije.Prijatno spavanje zelim

ODGOVORITE
Name

moki sa istoka

25.11.2014 00:18

Teško njima kad Rusi budu prodavali imovinu,a pare da kupe imaju samo Albanci.

ODGOVORITE