Belgijska legenda hoće na klupu BiH!

Enco Šifo (48), jedan od najboljih fudbalera Belgije u istoriji, poslao je kandidaturu za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Fudbal 25.11.2014 | 10:00
Belgijska legenda hoće na klupu BiH!

Nekada briljantni igrač sredine terena tako je postao posjednji u nizu trenera koji su ponudili usluge Fudbalskom savezu BiH, čiji će Izvršni odbor do kraja godine izabrati nasljednika Safeta Sušića.

Svojevremeno je Šifo slavu stekao nastupajući za Anderleht, Inter, Bordo, Okser, Torino, Monako, a igračku karijeru završio je 2001. godine u Šarlroa.

Sezonu nakon što je "okačio kopačke o klin" postao je trener kluba u kojem je završio sa aktivnim igranjem, gdje je ostao godinu dana. Od 2004. godine do 2006. bio je šef stručnog štaba Tubizea, a od 2007. do 2009. radio je kao trener Muskrona.

 Poslednji trenerski angažman imao je u sezoni 2012/13. na klupi današnjeg belgijskog drugoligaša Monsa.

Podsjetimo, petočlana Komisija FS BiH za predlog izbora selektora danas u Sarajevu održala je prvi sastanak gde je istaknuto da je prva želja angažman Vahida Halilhodžića.

Ukoliko im propadne plan "A", okrenuće se pregovorima sa ranije spominjanim ozbiljnijim kandidatima Amarom Osimom, Robertom Prosinečkim, Mehmedom Baždarevićem i Farukom Hadžibegićem, a na popis onih koji bi mogli sesti na užarenu klupu od danas uvrstili su i Feliksa Magata, kao i Blaža Sliškovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar