Manćini: Polako, igraće i Vidić

Trener Intera traži vreme da upozna ceo tim i da igračima koje već poznaje nađe pravu ulogu. Jedan od onih iz druge grupe je srpski defanzivac, koji je od nedelje rezervista.

Fudbal 25.11.2014 | 10:30
Manćini: Polako, igraće i Vidić

Odluka Roberta Manćinija da Nemanja Vidić (33) ogleda gradski derbi Milana na klupi nije bila iznenađujuća, ali jeste važna.

Italijanski trener, povratnik na klupu "nerazura", tako je poslao snažnu poruku igračima, klubu i navijačima da se neće previše obazirati na stare zasluge i potrošeni novac tokom leta. Srpski defanzivac igrao je loše na velikom broju utakmica ove sezone i na neki način je i bilo očekivano da među prvima sedne na klupu ako Manćini odluči da radikalno promeni ekipu.

Trofejni stručnjak je posle utakmice, završene remijem Intera i Milana 1:1, konkretno odgovorio na pitanje zašto Vidić nije igrao:

"Poznajem Vidića veoma dobro, iako je igrao na drugom kraju Mančestera dok sam bio menadžer Sitija. Biće od velike koristi Interu, veoma brzo", uveravao je Italijan novinare i tražio strpljenje.

On je najavio i da će uskoro biti promena uloga u ekipi, pristupa igri...

"Taktički pristup ekipi mora da bude promenjen, jer priličan broj igrača i ne poznajem. Znam ih samo sa TV-a i zato moramo da se obostrano upoznamo. Imamo još mnogo stvari da uradimo. Ovaj Inter je izgrađen za određeni način igre, bez napadačke snage i sada moramo to da promenimo. Mnogi igrači moraće da žrtvuju svoju ulogu", dodao je Manćini.

Inter posle 12 odigranih kola zauzima deveto mesto na tabeli, sa 17 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar