Zapečaćeno 196 objekata za igre na sreću

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/ izdali su u proteklih mjesec dana 244 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti i zapečatili 196 objekata u okviru kontrole zakonitosti priređivanja igara na sreću klađenjem, te poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i kontrole zakonitosti poslovanja poreskih obveznika.

Bosna i Hercegovina 24.11.2014 | 18:17
Zapečaćeno 196 objekata za igre na sreću

Iz Poreske uprave FBiH saopšteno je da je izvršeno 380 inspekcijskih nadzora kojima je obuhvaćeno 259 uplatnih mjesta kladionica.

Prilikom kontrola uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem inspektori su ponovo zatekli opremu za priređivanje nedozvoljenih igara na sreću, takozvanih virtualnih igara kao što su bingo, trke pasa, "vin", loto i slično.

Nepravilnosti koje su utvrđene u toku kontrola odnosile su se na nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, odnosno na neevidentiranje prometa posredstvom fiskalnog uređaja, neizdavanje fiskalnih računa, organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, rad bez odobrenja nadležnog organa, te angažovanje neprijavljenih radnika.

U toku kontrola zatečen je 21 neprijavljeni radnik.Nakon otklanjanja nepravilnosti i izmještanja zapečaćene opreme za priređivanje zabranjenih igara na sreću u druge prostorije uplatna mjesta kladionica su otpečaćena.

Poreska uprava FBiH inspekcijski nadzor planirala je i izvršila na osnovu prijava građana o nezakonitosti poslovanja poreskih obveznika, baze podataka i obavještajno-istražnih saznanja Poreske uprave FBiH.

Iz Poreske uprave najavljuju da će nastaviti intenzivne kontrole poslovanja poreskih obveznika na području FBiH koje će biti provođene i van radnog vremena, u noćnim časovima i u dane vikenda.

Komentari / 0

Ostavite komentar