E, moj Arsenal! Žiru se oporavio, ali ne i za LŠ!

Zašto Olivije Žiru neće igrati za Arsenal u poslednja dva kola Lige šampiona, protiv Borusije i Galatasaraja?

Fudbal 24.11.2014 | 21:00
E, moj Arsenal! Žiru se oporavio, ali ne i za LŠ!

Standardni centarfor Arsenala zadobio je prelom stopala na utakmici Premijer lige protiv Evertona 23. avgusta i tada su lekari saopštili da se njegov povratak na teren očekuje u januaru.

Međutim, Arsen Venger je krajem oktobra izjavio da se Olivije Žiru oporavlja mnogo brže nego što je bilo planirano, a to je i potvrđeno kada je u subotu ušao sa klupe za rezerve i odmah dao počasni gol u derbi okršaju sa Mančester junajtedom (1:2).

Takav igrač dobro bi došao svakom timu, a posebno Arsenalu, koji povremeno zapada u golgeterske krize i zbog toga gubi dragocene bodove.

Međutim, Venger neće moći da računa na Žirua ni u sredu protiv Borusije iz Dortmunda, ni u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona protiv Galatasaraja, jer je letos odlučeno da ga nema svrhe registrovati, s obzirom na predviđenu dugu pauzu!

Pravo nastupa imaju šestorica napadača - Aleksis Sančez (dao dva gola u grupnoj fazi), Deni Velbek (tri gola), Lukas Podolski (jedan gol), Tio Volkot, Džoel Kempbel i Jaja Sanogo.

Sanogo i oporavljeni, pa opet povređeni Volkot, ove jeseni nisu odigrali ni minut u Ligi šampiona, dok je Kempbel učestvovao u preokretu protiv Anderlehta u Briselu (1:2), ulaskom u igru 15 minuta pre kraja.

Borusija vodi na tabeli D grupe sa 12 bodova, Arsenal ima sedam, Anderleht dva, a Galatasaraj jedan.

Engleskom timu je za plasman u osminu finala dovoljan remi u sredu, ili kroz dve nedelje u Istanbulu. Ako izgubi od Borusije, u zavisnosti od ishoda utakmice Anderleht - Galatasaraj, uoči poslednjeg kola bi mogao da se suoči makar sa teoretskom mogućnošću ispadanja iz elite i "zimovanja" sa klubovima Lige Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar